RECEPT STARIH DOMAĆICA ZA NAJBRŽI AJVAR: Ne morate više da stojite satima pored šporeta - ovaj se jede ISTOG DANA
Ajvar, Foto: RINA

a tek kakav je ukus!

RECEPT STARIH DOMAĆICA ZA NAJBRŽI AJVAR: Ne morate više da stojite satima pored šporeta - ovaj se jede ISTOG DANA

Ajvar je jedan od popularnijih namaza širom Balkana

Objavljeno:

Ako volite ajvar, ali ne volite da stojite satima pored šporeta, evo jednog super recepta. Kao glavni sastojak navodi se crvena paprika, ali postoje različite varijante s dodatkom patlidžana, ljutih papričica i belog luka. Njegova priprema može da traje satima. Stoga ukoliko želite da imate domaći ajvar koji ćete odmah jesti, isprobajte ovaj recept.

Sastojci:

  • crvena paprika
  • ulje
  • beli luk
  • so
  • drugi začini po želji
Ajvar, Papriku
foto: RINA

Priprema:

Paprike za ajvar najčešće se peku na roštilju ili u rerni, ali najbrža opcija je pečenje paprika u tiganju. Ako se odlučite da ih pečete u tiganju, biće vam potreban poklopac.

Najbitnije je da ih pečete na srednjoj temperaturi kako ne bi izgorele. Kada se sa svih strana jednako ispeku ostavite ih sa strane da se ohlade.

Najzahtevniji korak kod ovog recepta je ljuštenje paprika. Nakon što završite ovaj korak, paprike stavite u blender i dodajte biljno ulje i začine po želji. So i beli luk su obično osnovni začini u ovom receptu, ali možete dodati i druge začine.Ovu teglicu možete da držite u frižideru sedam dana.

BONUS VIDEO

02:53

PRAVI LESKOVAČKI AJVAR SPREMA SE SAMO OD OVE VRSTE PAPRIKE! Jedan od četiri sertifikovana proizvođača otkriva TAJNE CRVENOG BLAGA

(Espreo/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.