Parče kapri torte na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

fantazija čoveče

ORIGINALAN RECEPT ZA KAPRI TORTU KOJA SE PRAVI ZA SVE PRILIKE: 2 kremasta fila - svi će vam tražiti parče više

Originalan recept za kapri tortu koja se pravi za sve prilike sa dva kremasta, a svi će vam tražiti parče više

Objavljeno: 02.11.2023. 14:28h

Vikend se bliži, a ukućani željno iščekuju da im napravite neku poslasticu koja će im dobro doći posle ručka.

Osim kolača koji se spremaju očas posla, nije loše ni da ih iznenadite sa jednom tortom.

Znamo da žene kod nas najbolje prave tortu Beli anđeo, reformu, Moskva šnit i to uglavnom kada su neke proslave, sada ćete okrenuti list i nećete čekati slavu, rođendane...

Leto je iza nas, a samim tim i sladoledi koje možemo da jedemo u bilo koje doba dana. Kako biste se vratili u te dane, pred vama je kapri torta.

Sastojci za kapri tortufoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Sastojci koji su izdvojeni za ovaj recept su:

Za biskvit:

1/2 kesice praška za pecivo

9 belanaca

Dodatni sastojci za kapri tortufoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

1 kašika brašna

15 kašika šećera

12 kašika mlevenih oraha (ili lešnika)

Za crvenu kremu:

Fil za kapri tortufoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

15 kašika vode

450 grama zamrznutih jagoda

1 želatin

300 grama šećera

2 praška za puding sa ukusom jagode

1 dl vode

Drugi fil za kapri tortufoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Za žutu kremu:

200 grama margarina

9 žumanaca

1/2 l mleka

150 grama šećera

3 kašike glatkog brašna

1 vrećica vanilin šećera

3 kašike gustina

Jagode u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Za čokoladni preliv:

50 grama margarina + 6 kašika ulja

100 grama čokolade za kuvanje

Priprema je tu:

Za biskvit miksati belanca dok ne budu čvrsto. Dodati tada šećer pa na kraju postepeno i varjačom umešati brašno, prašak za pecivo i orahe. Izliti u veliki pleh od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 25 min.

Filovanje kapri tortefoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Pečeni biskvit iskrenuti, skinuti papir za pečenje i prerezati ga na pola. Ohladiti. Za crvenu kremu zakuvati vodu i šećer, dodati jagode i pustiti da prokuva i da se jagode otope do kraja. Razbiti ih varjačom da ne budu prekrupne. Prašak za puding i želatin pomešati sa 15 kašika vode (biće dosta lepljivo i gusto) pa dodati u kipuću masu od jagoda. Kuvati dok se ne zgusne. Hladiti postepeno uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorile korica na vrhu i komadići od želiranja. Za žutu kremu miksati žumanca sa šećerom, vanilom, gustinom i brašnom, dodati oko 1,5 dl mleka a ostalo mleko zakuvati.

Kapri torta na tacnifoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

U provrelo mleko uliti smesu od jaja i šećera i uz mešanje kuvati dok se ne zgusne. Mođete koristiti i mikser, kako ne bi bilo grudvica. U ohlađenu kremu dodati izmiksani margarin

Parče kapri tortefoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Za čokoladni preliv otopiti čokoladu sa margarinom i uljem. Malo rashladiti. Na plato staviti jednu polovinu biskvita, premazati ga crvenom kremom, potom žutom kremom. Preko žute kreme ide tanki sloj čokoladnog preliva (razmažite kašikom), pa sve skupa ponoviti. Na kraju šlag i dekoracija. Dobro rashladiti tortu (najbolje preko noći) i uživati u svakom zalogaju

Bonus video:

(Espreso/magdalenina.kuhinja)