njamiii
OVA TORTA JE KRALJICA PRAZNIČNE TRPEZE: Postoji mnogo RECEPATA, a originalni danas skoro NIKO NE ZNA
Priprema je vrlo jednostavna
Torta "Beli anđeo" osvežavajuća je, a osim toga priprema se veoma brzo i idealna je za letnje dane.
Sastojci
Potrebno je:
1 pakovanje kora za rozen tortu
1 l mleka
4 kesice pudinga od vanile
200 g bele čokolade
12 kašika šećera
100 g mleka u prahu
250 g margarina
125 g putera
500 g šlaga
4 čaše kisele pavlake
Priprema
Skuvati puding u zaslađenom mleku, dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti puding da se ohladi.
Kada se puding ohladi sjediniti ga sa puterom, margarinom i mlekom u prahu. Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil. Sve lepo sjediniti. Zatim za drugi fil umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, sve dobro lagano sjediniti varjačom.
Filovati: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ima materijala, poslednju koru premazati šlagom.
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!