Kisele paprike u tegli sa medom, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

za dobra stara vremena

KISELA PAPRIKA SA MEDOM U TEGLI: Neobična zimnica starih seljaka - nema prostijeg recepta

Kisela paprika sa medom u tegli je neobična zimnica starih seljaka, a ne postoji jednostaviji recept

Objavljeno: 14.10.2023. 10:06h

Žene, ako niste krenule po paprike za zimnicu, vreme je da to već sada uradite.

Ne morate da pravite samo barene paprike u tegli, pečene, turšiju ili paprike sa belim lukom, već ih iskoristite i spremite neobičnu zimnicu - kisele paprike sa medom.

Ukus kakav samo može da se sanja, a idu uz svako jelo i predjelo.

Crvene paprikefoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci za ovaj recept su ispred vas:

1 vinobran

7 kg paprike

Kuvanje paprika u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

3 kašike soli

1 l alkoholnog sirćeta

3 kašike šećera

3,5 l vode

Skuvana paprikafoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

Očistite papriku treba je biti očišćene oko 5 kg, znači ovako kad se kupuje otprilike nek bude 7 kg.

Napravite smesu od 20 dkg meda, 1 litre sirćeta ( alkoholnog), 3,5 litre vode, 3 kašike šećera, 3 kašike soli i pustite da kuva.

Skuvana paprika u teglifoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Kada se smesa zakuhvla dodajete papriku unutra, zaovisno o veličini posude, može se paprika i više puta kuvati ne sve odjednom, bitno je da ona omekša.

KADA SMO GOTOVI SA SVOM PAPRIKOM, TADA U OVU SMESU DODAJETE 1 VREĆICU VINOBRANA I RAZMUTITE MALO.

Prelivanje skuvane paprike u teglifoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Kada osetite da je kuvana vadite je napolje i slažemo u tegle. Naravno tegle pre toga zagrejemo u rerni. Kada svu papriku složimo, u tegle sipamo smesu u kojoj se kuvala do vrha i ostavimo da se malo prohladi zatvorimo i to je to.

Ukusna zimnica je spremna.

Bonus video:

(Espreso/Coolinarika)