Zeleni paradajz u tegli sa belim lukom, Foto: Printscreen/Youtube/Brzi recepti i saveti

ma kakav ukus

ZELENI PARADAJZ SA BELIM LUKOM U TEGLI: Najbolja zimnica - ljudi sa sela znaju kako se sprema

Zeleni paradajz sa belim lukom u tegli je najbolja zimnica i ljudi sa sela je redovno spremaju

Objavljeno: 13.10.2023. 17:56h

Paradajz, paprike, kupus, luk, šargrepu... sve to domaćice sada nabavljaju kako bi spremile najukusnije zimnice za hladne dane koji nam uskoro stižu.

Zeleni paradajz u tegli je definitivno nešto najukusnije, ali sada ćete videti kako naši stari spremali još nešto ukusnije.

Zeleni paradajz sa belim lukom u tegli je prava bomba, a znate da kada to spremaju ljudi sa sela da nema greške.

Zeleni paradajzfoto: Printscreen/Youtube/Brzi recepti i saveti

Sastojci za ovaj recept su sledeći:

so - 500 g

zeleni paradajz - 10 kg

voda - 10 litara

Pranje zelenog paradajzafoto: Printscreen/Youtube/Brzi recepti i saveti

celer - 700 g, listovi

beli luk - 100 g

NAČIN PRIPREME

Beli luk u tegli sa zelenim paradajzomfoto: Printscreen/Youtube/Brzi recepti i saveti

Izaberite paradajz približno iste veličine i boje. Očistite od drški i operite dobro.

Poređajte zajedno sa začinima u tegle i prelijte salamurom spremljenom od soli i vode. Odozgo pritisnite nekom težinom.

Zeleni paradajz u teglifoto: Printscreen/Youtube/Brzi recepti i saveti

Nakon dva dana počinje pretakanje, koje se vrši na dva, tri dana tokom dve nedelje.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)