BABURA PUNJENA KUPUSOM U TEGLI: Zimnica naših seljaka - stara je vekovima unazad
Babura punjena kupusom u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

kisela, a najbolja

BABURA PUNJENA KUPUSOM U TEGLI: Zimnica naših seljaka - stara je vekovima unazad

Babura punjena kupusom u tegli je zimnica naših seljaka koju vekovima unazad spremaju za zimu

Objavljeno: 21:26h

Ne morate svake godine da spremate samo tradicionalnu zimnicu koja je dobro poznata i po sastojcima i po ukusu.

Paprike možete spremite na razne načine...

Kisele u tegli, somborka, pečena paprika, barena...

Pred vama je nešto drugačije a to je babura punjena kupusom u tegli.

Zimnica starih seljaka za koju mnoge žene do danas nisu ni čule.

Kupus i babura paprika
Kupus i babura paprikafoto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Recept ide po ovim sastojcima:

listovi peršuna i celera

3 kg paprika-babura

2 pakovanja bibera u zrnu

2 kg kupusa

Seckanje kupusa
Seckanje kupusafoto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

5 gr konzervansa

4 šargarepe

5 gr vinobrana

2 komada crvene paprike

100 gr soli

Iseckan kupus u činiji
Iseckan kupus u činijifoto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

1 dl alkoholnog sirćeta

2-3 komada zelenog paradajza

Sada sledi priprema:

Prvo spremimo presol zato sto ga koristimo hladan. U posudi na šporetu ugrejemo vodu,alkoholno sirće i so.Kad prokljuća sklonimo sa strane, a kad se ohladi dodamo vinobran.

Punjenje babura sa kupusom
Punjenje babura sa kupusomfoto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Opranim baburama odstranimo drške i semenke kako bi bile spremne za punjenje.

U dublju posudu stavimo sitno sečeni kupus,krupno rendanu šargarepu i sitno naseckanu crvenu papriku,posolimo kao za salatu i promešamo -najbolje rukom kako bi kupus lakse omekšao.

Punimo babure pripremljenom salatom od kupusa, u svaku baburu stavimo biber u zrnu i stavimo komad zelenog paradajza kao poklopac.

Babura punjena kupusom u tegli
Babura punjena kupusom u teglifoto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

U čiste tegle ređamo punjene paprike, između stavljamo peršunov list,još koje zrno bibera ,a može i listove celera. Zalivaju se hladnim presolom, stežemo paprike rešetkama, dolijemo tečnost po potrebi i zatvorimo tegle. Ako vam ostane presolac ne bacajte već stavite u flašicu pa ako drugi dan primetite da u nekoj tegli fali tečnost dolijete.

Bonus video:

03:15

JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.