Teleća čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

recept

NAPRAVITE TELEĆU ČORBU KAO PROFESIONALNI KUVAR: Bolja nego u bilo kojoj SRPSKOJ KAFANI

Za ručak možete da poslužite fantastičnu teleću čorbu

Objavljeno: 14.08.2023. 10:39h

Nekada ručak nije mogao da se zamisli bez supe ili čorbe, a se uglavnom jedu umesto obroka, jer sadrže sve neophodne sastojke koji će vas zasititi. Jedna od najpoznatijih je teleća čorba, koju možete da pronađete u svim boljim srpskim kafanama, a ako želite da je napravite poput pravih majstora, onda obavezno isprobajte ovaj recept.

Teleća čorba nije komplikovana i uspeva i domaćicama koje tek počinju da kuvaju.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci:

2 žumanceta

200 g kisele pavlake

1 veza peršuna

sok od limuna

600 g teletine (po izboru)

1 crni luk

2 šargarepe

2 krompira

biber u zrnu

2-3 lista lovora

2 ravne kašike brašna

1 ravna kašičica slatke paprike

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

U šerpi na malo zagrejanog ulja propržite sitno seckani crni luk. Kada on omekša dodajte meso isečeno na kockice, pa kada se kratko propži sipajte nekih 2 l vode. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, a onda i krompir i šargarepu koju ste iseckali na kockice. Poklopite i kuvajte dok povrće i meso ne omekšaju.

Nakon toga u jelo dodajte brašno i slatku papriku koju ste pomešali sa vodom. Vodite računa da nema grudvica. Promešajte i kuvajte dok ne proključa. Kada je čorba gotova isključite šporet, pa u istu dodajte žumanca koja se pomešali sa pavlakom za kuvanje. Lepo promešajte da se svi sastojci sjedine. Na kraju ukrasite seckanim peršunom.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)