paŽnja
ZA OVOM BELOM ČORBOM SU SVI POLUDELI: Puna je VITAMINA i minerala, ako želite da budete ZDRAVI, POJEDITE JE
Možete da je poslužite sa kupus salatom i parčetom hleba
Bela čorba je možda i jedna od najukusnijih, a njena priprema nije nimalo zahteva. Nezaobilazna je na slavama, a možete da je nađete i u jelovniku svih boljih kafana. Bela čorba je odličan predlog za vrele letnje dane, jer se nećete znojiti pored šporeta, a napravićete obrok koji je pun vitamina i minerala i koji će vas zasititi. Možete da je poslužite sa kupus salatom i parčetom hleba.
Sastojci:
700 g telećeg mesa
1 veza zeleni (šargarepa, paškanat, peršun)
1 crni luk
4 krompira
4 kašike pirinča
3 kašike graška
Još:
2 kašike kisele pavlake
1 kašika brašna
1 kašičica senfa
Priprema:
Crni luk presecite na pola i ispecite na ringli. Zatim u šerpu sipajte vodu i dodajte meso, pa kuvajte. Posolite, a onda dodajte i prepečeni luk. Očistite šargarepu i paškanat, pa dodajte u komadu u šerpu sa mesom. Kada povrće omekša i meso se skuva procedite supu. Dodajte u bistru supu sitno seckani krompir, grašak i pirinač koji ste prethodno oprali. Šargarepu takođe iseckajte, a ostalo povrće bacite. Meso ostavite na tanjiru da se prohladi. Promešajte i kuvajte dok sve povrće ne omekša. Kada se meso malo prohladi isecite i vratite u supu. Kada vidite da je krompir gotov napravite zapršku tako što ćete pomešati brašno i bujon (supu koju kuvate, uzmite oko 50 ml), pa dobro sjedinite da nema grudvica. Sipajte u supu i promešajte. Kuvajte još par minuta, pa ostavite da se prohladi. U prohlađenu supu dodajte umućeno žumance koje ste pomešali sa pavlakom za kuvanje i senfom, pa promešajte i služite.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!