recept
ISKORISTITE SEZONSKO VOĆE I NAPRAVITE NAJUKUSNIJU POSLASTICU: Plazma torta sa kajsijama je pravo LETNJE UŽIVANJE
Osvežavajuće torte su idealne kada su napolju visoke temeprature, a ova sa kajsijama i plazmom će vam se sigurno dopasti
Iskoristite sezonu kajsija i od ovog ukusnog voća napravite osvežavajuću tortu. Za nju su vam još potrebni plazma, čokolada i krem sir, a ova kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva.
Leti nam više prijaju lagane poslastice, pa je ova torta idealna, a može da se služi i na proslavama. Ukusom će svakako oduševiti goste.
Za glazuru:
100 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
70 ml slatke pavlake
Sastojci:
300 g mlevene plazme
100 g putera
60 ml mleka
2-3 kašike nutele
400 g maskarpone sira (može i krem sir)
400 ml slatke pavlake
50 g šećera u prahu
500 g kajsija
Priprema:
Mlevenu plazmu pomešajte sa istopljenim puterom i mlekom, pa dobro sjedinite i utisnite u kalup prečnika 24 cm. Preko premažite nutelu. Stavite u frižider dok pravite fil. Umutite maskarpone sa šećerom u prahu, pa sipajte slatku pavlaku i nastavite da mutiite.
U smesu dodajte seckane kajsije i lepo sjedinite. Dobijeni fil sipajte preko nutele i poravnajte. Otopite mlečni i belu čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila. Stavite u frižider na 2-3 sata.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!