Riblja Čorba, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

sjajno

DA BI RIBLJA ČORBA ISPALA KAO IZ RESTORANA MORATE DA URADITE OVO: Ključna stvar za DOBAR UKUS

Otkrijte trikove koji će vam pomoći da napravite ukusnu riblju čorbu

Objavljeno: 18.05.2023. 22:20h

Riblja čorba je specijalitet koji gurmani obožavaju, ali koja ne uspeva uvek iz prvog pokušaja. U Srbiji se uglavnom pravi od rečne ribe i koliko god delovalo da je priprema jednostavna,postoje neki trikovi koji će vam pomoći da ona ispadne savršeno svaku put.

Riblja čorba se uglavnom jede u toku posta ili kada su slavlja, ali je odličan izbor i za porodični ručak. U nastavku teskta pročitajte koja su to važna kulinarska pravila koja morate da ispoštujete.

foto: Printscreen/Youtube/ domaceiukusno

Izbor ribe

Kao i kod svakog jela i ovde postoje namirnice koje su najbolji izbor. Kada krećete u pripremu riblje čorbe odlučite se za pastrmku, smuđ, losos...

Izaberite prave delove ribe

Pre kuvanja uvek se skida krljušt, škrge i peraja. Najbolje je da koristite filete, ali ako je reč o crvenoj ribi onda su korisni i glava i rep.

foto: Printscreen/Youtube/ domaceiukusno

Kako se priprema riba

Kada je isečete, ribu uvek operite, pogotovo ako ste kupili celu, a ne filete.

Temperatura vode

Nikada nemojte ribu dodavati u ključalu supu. Prvo je kratko propržite u tiganju, pa tek onda dodajte u šerpu. Na taj način čorba će ispasti baš kako treba .

Dodatni sastojci

Da biste poboljšali ukus jela, dodajte začinsko bilje, luk, šargarepu...

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)