Piletina, Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/SISI JEMIMAH'S RECIPES

RECEPT

DOMAĆICE U BIVŠOJ JUGI SU PRAVILE OVO JELO SVAKE NEDELJE: Recept je zaboravljen, a svi narodi su ga obožavali

Spoj slanog i slatkog čini ovo jelo neodoljivim

Objavljeno: 13.04.2023. 12:36h

Pile sa dunjom su jugoslovenske domaćice pravile često, ali vremenom je ovaj recept pao u zaborav.

Pile sa dunjom je stari i zaboravljeni recept koji su jugoslovenske domaćice stalno pravile.

Spoj slanog i slatkog čini ovo jelo neodoljivim. Grehota je da ovako ukusno jelo padne u zaborav, pa isprobajte recept jer će vam se garantovano dopasti.

Sastojci:

1 pile

1 kg dunja

Priprema:

Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte. Na pola kuvanja isključite šporet. Dunje operite, ali ne ljuštite, da se ne raspadnu. Isecite na kriške. Uvaljajte dunje u šećer, pa propržite na malo masti ili ulja.

Izvadite dunje iz šerpe, pa u nju u to isto ulje ili mast dodajte brašno i promešajte. Posle minut vratite dunje, dodajtepiletinu i bujon (voda u kojoj se kuvalo pile), posolite i pobiberite. Kuvajte poklopljeno dok meso ne bude gotovo, piše Novi.ba.

Bonus video

(Espreso/Novi.ba)