OVO JE TAJNI SASTOJAK ZA GULAŠ KOJI NIKAD NISTE PROBALI: Oduševiće vas, POLA ZEMALJA GA KORISTI
Gulaš, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HEARTY AND TASTY

znate li koji je

OVO JE TAJNI SASTOJAK ZA GULAŠ KOJI NIKAD NISTE PROBALI: Oduševiće vas, POLA ZEMALJA GA KORISTI

Ako želite isprobati dunje u nekom slanom jelu, pokušajte je priključiti i vašem regularnom receptu za gulaš, koji koristite svakodnevno. Bitno je samo da ih jednostavno ogulite i naseckajte na sitne komadiće i ubacite u gulaš tokom poslednjih 30 minuta kuvanja

Objavljeno:

Dunja je ukusno voće s kojim ste se sreli puno puta u životu, ali verovatno niste znali šta tačno sa njom da radite. Pored toga što je savršena za pripremu džemova i marmelada, nije retkost da se koristi i kao dodatak kuvanim jelima.

Dunja se često koristi u slanim jelima, kao dodatak varivima ili pečenom mesu, gde njena oporost može pomoći u produbljivanju ostalih ukusa.

Svinjski gulaš s dodatkom dunja je jelo čije se varijacije mogu pronaći u Portugalu, Španiji i Meksiku. U Španiji je jelo poznato kao guiso de cerdo con membrillo i uključuje svinjetinu kuvanu sa pastom od dunja koja se zove membrillo. U Meksiku se varijacija ovog jela zove chamorro de puerco con membrillo, a radi se o izdašnom gulašu od svinjske kolenice, paste od dunja i raznih začina.

Dunja, Voće, Dunje
foto: Profimedia

Ako želite isprobati dunje u nekom slanom jelu, pokušajte je priključiti i vašem regularnom receptu za gulaš, koji koristite svakodnevno. Bitno je samo da ih jednostavno ogulite i naseckajte na sitne komadiće i ubacite u gulaš tokom poslednjih 30 minuta kuvanja.

Kad kuvate sa dunjom, dobro je skuvajte kako bi njeno meso omekšalo i pustilo svoju aromu. Uz malo kreativnosti i eksperimentisanja, možete otkriti nove načine korišćenja ovog svestranog voća i dodati prepoznatljivu notu svojim kulinarskim kreacijama.

Međutim, ovde nije kraj korišćenja dunje kao slanog jela. Postoje mnogi drugi recepti koji čekaju da se dese. Dunje se mogu i peći u rerni sa korenastim povrćem poput šargarepe ili batata. Očistite ih, narežite na kockice te ih u vatrostalnoj posudi pomešajte sa korenastim povrćem i maslinovim uljem. Pecite u rerni dok sve zajedno ne omekša i ne postigne karamelizaciju. Dunje će pečenom povrću podariti jedinstvenu slatkoću i ugodnu teksturu.

(Espreso/City magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.