ČOKOLADNA POSLASTICA ZA USKRS KOJA SE SPREMA ZA 20 MINUTA: Ovakve OBLANDE još NISTE PROBALI, nema NIŠTA BOLJE
Čokoladne oblande, Foto: printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković

USRŠNJA TRPEZA

ČOKOLADNA POSLASTICA ZA USKRS KOJA SE SPREMA ZA 20 MINUTA: Ovakve OBLANDE još NISTE PROBALI, nema NIŠTA BOLJE

Jednostavan i ukusan dezert za uskršnje praznike

Objavljeno:

Oblande ne samo da su ukusne, mogu i da se filuju najrazličitijim kremovima i filovima, domaćice su uglavnom vrlo kreativne po tom pitanju, i retko da ste na dva različita mesta jeli identične oblande.

Ne samo da su ukusne već su i gotove za 20 minuta. Ne postoji ništa jednostavnije za pripremu, a greške prosto ne može biti.

Kako se prave čokoladne oblande?

Sastojci:

  • 300 ml. mleka
  • 300gr. šećera
  • 250gr. putera ili margarina
  • 200gr. bele čokolade
  • 300gr. mlevene plazme
  • 550-600gr. čokoladnog keksa
  • 100ml. mleka za potapanje keksa
Oblande, Priprema, Kuvanje
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Glazura:

Čokoladne oblande
foto: printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

  1. Mleko, šećer, puter i čokoladu stavite na ringlu da se istopi. Dodajte keks i sjedinite sve. Ostavite fil da se prohladi. Toplim filom filujte oblandu. Potrebno je 3 lista oblande i čokoladni keks.
  2. Filujete koru oblande, a potom stavljate čokoladni keks koji ste natopili u mleku. Kada završite sa postavljanjem keksa, stavite fil i tako dok ne potrošite materijal. Sve pritisnite sa nečim teškim da se malo slegne. Prelijte sa crnom čokoladom i slatkom pavlakom, pa ukrasite šarenim mrvicama ili orasima.

2 TORTE, CVEĆE I KOLAČI, CELA VILA ŠLJAŠTI: Ovako su Seka i Veljko proslavili 12. GODIŠNJICU, a čuveni pevač im je pevao na uvce:

01:30

2 TORTE, CVEĆE I KOLAČI, CELA VILA ŠLJAŠTI: Ovako su Seka i Veljko proslavili 12. GODIŠNJICU, a čuveni pevač im je pevao na uvce

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.