Čokoladne oblande, Foto: printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković
USRŠNJA TRPEZA
ČOKOLADNA POSLASTICA ZA USKRS KOJA SE SPREMA ZA 20 MINUTA: Ovakve OBLANDE još NISTE PROBALI, nema NIŠTA BOLJE
Jednostavan i ukusan dezert za uskršnje praznike
Objavljeno:
Oblande ne samo da su ukusne, mogu i da se filuju najrazličitijim kremovima i filovima, domaćice su uglavnom vrlo kreativne po tom pitanju, i retko da ste na dva različita mesta jeli identične oblande.
Ne samo da su ukusne već su i gotove za 20 minuta. Ne postoji ništa jednostavnije za pripremu, a greške prosto ne može biti.
Kako se prave čokoladne oblande?
Sastojci:
- 300 ml. mleka
- 300gr. šećera
- 250gr. putera ili margarina
- 200gr. bele čokolade
- 300gr. mlevene plazme
- 550-600gr. čokoladnog keksa
- 100ml. mleka za potapanje keksa
Glazura:
- 250gr. crne čokolade
- 200ml. slatke pavlake
- Šarene mrvice
Priprema:
- Mleko, šećer, puter i čokoladu stavite na ringlu da se istopi. Dodajte keks i sjedinite sve. Ostavite fil da se prohladi. Toplim filom filujte oblandu. Potrebno je 3 lista oblande i čokoladni keks.
- Filujete koru oblande, a potom stavljate čokoladni keks koji ste natopili u mleku. Kada završite sa postavljanjem keksa, stavite fil i tako dok ne potrošite materijal. Sve pritisnite sa nečim teškim da se malo slegne. Prelijte sa crnom čokoladom i slatkom pavlakom, pa ukrasite šarenim mrvicama ili orasima.
2 TORTE, CVEĆE I KOLAČI, CELA VILA ŠLJAŠTI: Ovako su Seka i Veljko proslavili 12. GODIŠNJICU, a čuveni pevač im je pevao na uvce:
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!