Strahinja Kavaz, Foto: Privatna arhiva

1242 na 3030

STRAHINJA (9) GOTOVO JE ZABORAVLJEN: Rok za terapije ističe, a NOVCA nema! Preživeo je 5 operacija i 3 sepse

Strahinji je potrebno 19.196.000 dinara, a vreme ističe

Objavljeno: 07.04.2023. 17:01h

Devetogodišnji Strahinja Kavaz prevremeno je rođen 2013. godine u Novom Sadu, kako je došlo do komplikacija na porođaju, Strahinja je ostao bez kiseonika i od tada počinju svi njegovi problemi. Nakon što je izgubio dotok kiseonika, ostale su mu posledice, trajno oštećenje mozga, cerebralna paraliza, kvadriplegija.

Strahinja je u fondaciji Budi human nešto više od godinu dana. Naša borba traje od njegovog rođenja, prevremeno je rođen, usled nedostatka kiseonika na porođaju ima oštećenje mozga, posledica toga je i cerebralna paraliza. Strahinja ima 9 godina. Problemi se nastavljaju u dečijoj bolnici u Novom Sadu gde je prebačen iz porodilišta da bi dobio na kilaži, ali tamo mu puca debelo crevo i zapada u teško stanje sepse. Izborio se, bio je u bolnici 3 i po meseca, pet i po godina je nosio ileostomu, koja je konačno zatvorena 2019. godine. Strahinja je imao 5 teških operacija creva, tri teške sepse je preživeo. Nismo mogli pre da ga uključimo u fondaciju jer smo više bili u bolnici nego kod kuće, započinje priču Strahinjina majka Lidija.

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Budi human

Strahinja ne može samostalno da govori, sedi i da se kreće. Na žalost, roditelji nisu u mogućnosti da Strahinjino lečenje isprate u celosti iz finansijskih razloga. Strahinji je neophodna pomoć dobrih ljudi kako bi napredovao i nastavio sa terapijama.

Krenuli smo prošle godine na vežbe u Beograd ovo nam je peti put da idemo.U martu smo bili u Paraćinu kod Rusa na pregledu, prihvatili su ga kao kandidata za operaciju fibrotomija po ulzibatu koja će biti odrađena u junu. Sad smo trenutno na vežbama i sledeći mesec isto. Dobili smo i predračun za Tursku za matične ćelije. Naše stanje u fondaciji je 11%skupljeno novca od ukupnih sredstava.

Strahinji je potrebno 19.196.000 dinara, a vreme ističe.

Sredstva su mu potrebna za tretmane matičnim ćelijama, operativne zahvate, fizikalne terapije i specijalističke preglede, logopedske i defektološke tretmane, medikamente, suplemente, ortopedska pomagala, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Za Strahinju! Budimo humani!

Pomozimo Strahinji!

UPIŠI 1242 I POŠALJI SMS NA 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381556-94

IBAN: RS35160600000138151911

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Espreso)