Mantije, Foto: Printscreen

PREUKUSNO

MAJKE SA KOSOVA OVAKO SPREMAJU KOSOVSKE MANTIJE: Tradicionalnije ne može, BIĆETE OBORENI SA NOGU

Mantije su tradicjonalno jelo na Kosovu. A mi vam donosimo i trediconalni recept za njihovu pripreremu:

Objavljeno: 21.03.2023. 13:05h

Mantije svi volimo da jedemo, ali ovaj jedinstven recept će vas oduševiti. Majke sa Kosova ih spremaju ovako:

Priprema

Testo delite na 30 malih loptica.Svaku lopticu razvijate na malu jufku veličine malog tanjira. Namažite ih sa otopljenim maslacem i stavite po 10 jufki jednu preko druge. Samo poslendnju ne treba namazati.

  • Znači dobili ste 3 jufke.

Jufke razvijate u veliku jufku i takođe stavljate jednu preko druge, ovako dobijate jednu veliku jufku.

Sitno seckani luk pržite na zagrejanom ulju dok ne omekša, dodajete meso i sve zajedno dinstate na poklopjenu tiganju, mešate povremeno. Dodajete začine, mešate i dinstate još 2-3 min.

foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti
  • Uzmete od smese i stavite na sredini kvadrata pa onda poklopite kvadrat sa 4 strane kao kovertica.
  • Složite na pleh jedno pored druge i pečete 10 min u ugrejanoj rerni na 220C`, posle 10 min smanjite na 200C` i pečete još 20-25 min (zavisi od rerne)

Vratimo u rernujoš 4-5 min.

A ovde pogledajte kako se sprema Bajram:

(Espreso/Coolinarika)