Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja

MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA

CAKA PEKARA KOJU TREBA ZNATI SVAKA DOMAĆICA: Uz ovaj sastojak pita će vam uvek biti MEKANA i SOČNA!

Tajna velikih pekara

Objavljeno: 18.03.2023. 08:27h

Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv prilikom pripreme pite. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari.

SATOJCI:

8 kašika brašna 1 suvi kvasac 2 šolje mleka 1 šolja ulja so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

PRIPREMA:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način. Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

(Espreso/Stil)