CAKU ZA PITU SA SIROM MORATE DA ZAPIŠETE ŠTO PRE: Čim je PRELIJETE sa OVIM, biće SOČNA
Pita sa sirom na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

njami

CAKU ZA PITU SA SIROM MORATE DA ZAPIŠETE ŠTO PRE: Čim je PRELIJETE sa OVIM, biće SOČNA

Jedna stvar joj daje poseban ukus

Objavljeno:

Nema ništa lepše od sočne pite sa sirom.

Jedna stvar joj daje poseban ukus.

Napravićete je što pre.

Sastojci:

500 gr kora za pitu

300 gr starog sira

Pita
foto: Printscreen/Youtube/ FooDee

10 jaja

1 čaša mleka

1 čaša kajmaka

10 kašika griza

1 prašak za pecivo

soli po potrebi

Pita sa sirom
foto: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri

pola čaše ulja

Za preliv:

čaša mleka

čaša kisele pavlake

kašika kajmaka

malo soli

Posebnu čar ovoj sočnoj i ukusnoj piti daje preliv, te zbog toga kada je jednom napravite ona postaje redovna đakonija na vašoj trpezi koja nestane za tili čas.

Priprema:

Razdvojite belanca od žumanaca i posebno ih umutite, belanca se dodaju na kraju u fil. U umućena žumanca dodajte sir i posolite po ukusu. Dodajte kajmak, ulje i mleko i umutite sve zajedno.

Pita sa sirom
foto: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri

Zatim dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo. Na kraju varjačom ili žicom lagano umešajte belanca.

U pleh od rerne ređajte dve po malo nauljene kore, pa fil, i tako dok se sav materjal ne utroši.

Pita sa sirom
foto: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri

Pitu sa sirom izbockajte viljuškom i pecite na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Izvadite pitu. Stavite čašu mleka da provri, pa kada provri pomešajte ga sa kiselom pavlakom i kajmakom i prelijte preko pite.

Poslužite kad se malo prohladi.

Prijatno!

Bonus video:

11:32

RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.