Krompir paprikaš, Foto: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes

PO RECEPTU NAŠIH BAKA

JUGOSLOVENSKO JELO KOJE SU SVI OBOŽAVALI: Posle njega, ništa vam neće biti dovoljno DOBRO

Paprikaš može da se kuva i u rerni, veoma lako, a rezultat više nego fantastičan

Objavljeno: 13.03.2023. 11:20h

Kuvana "sirotinjska" jela su u staroj Jugoslaviji bila veoma popularna i svi su ih voleli.

Domaćice su uživale u spremanju, a vrlo brzo bi nestalo sa stola. Ovaj recept za krompir paprikaš je jedan od takvih jela.

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Sastojci:

1 parče junetine bez kostiju, 300gr

3 – 4 krompira

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

1 paketić maslina, 150gr

1 grančica ruzmarina

4 kašike paradajz pirea

1 veza peršuna

1 / 2 mirođija

– so i biber po ukusu

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

Stavite junetinu u lonac sa vodom ( 1,5l ) i kuvajte 45 minuta.

Krompir za to vreme očistite i isecite na kockice pa stavite i on da se kuva 10 minuta u slanoj vodi.

Zagrejte 2 kašike ulja pa im dodajte sitno iseckan crni luk i beli i kada se luk prodinsta nekih 5 minuta dodajte ruzmarin.

Ostavite još minut, dva da zajedno se dinsta pa dodajte iseckanu junetinu i paradajz. Dinstajte 4-5 minuta uz mešanje.

Ocedite krompir i dodajte prethodnoj smesi.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Izmešajte pa dodajte onu supu u kojoj se junetina kuhala i masline.

Sve zajedno stavite u tepsiju ili glinenu posudu i stavite da se peče na 220 stepeni 40 minuta.

Servirajte toplo.

(Espreso/Trpeza)