DA BI PILEĆI PAPRIKAŠ BIO GUST MORATE DA URADITE 1 STVAR SA POVRĆEM: Biće mnogo UKUSNIJI, za OVO RETKO KO ZNA
Pileći paprikaš u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

njam

DA BI PILEĆI PAPRIKAŠ BIO GUST MORATE DA URADITE 1 STVAR SA POVRĆEM: Biće mnogo UKUSNIJI, za OVO RETKO KO ZNA

Da bi bio gust jednu stvar morate da uradite sa povrćem

Objavljeno:

Napravite pileći paprikaš koji će vas ostaviti bez teksta.

Recept je toliko dobar da ćete ga stalno tako spremati.

Da bi bio gust jednu stvar morate da uradite sa povrćem.

Pileći paprikaš
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Sastojci:

600 g piletine bez kostiju

2 šargarepe

1 mali komad celera

1 crni luk

Pileći paprikaš
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

2 čena belog luka

2 kašičice crvene paprike

3 kašike pavlake

svež peršun

pileći ili povrtni bujon

Pileći paprikaš
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

ulje

so, biber

Priprema:

Piletinu iseći na komade i dobro propržiti na zagrejanom ulju. Izvadite iz tiganja, pa na istoj masnoći prodinstajte sitno seckani crni luk. Kada požuti dodajte sitno iseckanu šargarepu, malo parče celera, protisnuti beli luk i mlevenu crvenu papriku. Krčkajte oko 10 minuta, dodajte temeljac toliko da pokrije sve sastojke (nešto rezervišite za kasnije), pa vratite piletinu. Kuvajte oko 30 minuta, izvadite piletinu i izmešajte povrće. Ostatak temeljca zagrejte da bude topao i pomešajte sa pavlakom. Posolite i pobiberite i dodajte ostale začine po želji. Dodajte u mešano povrće i vratite u šerpu. Vratite piletinu i kuvajte još 10 minuta. Poslužite uz testeninu, pirinač, ili neki drugi prilog.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.