CAKA ZA BORANIJU KOJU MALO KOJA DOMAĆICA ZNA: Dodajte ovo SUVO VOĆE i pazite šta će biti sa MIRISOM (RECEPT)
Boranija, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

PREJAKO

CAKA ZA BORANIJU KOJU MALO KOJA DOMAĆICA ZNA: Dodajte ovo SUVO VOĆE i pazite šta će biti sa MIRISOM (RECEPT)

Od sada ćete samo po ovom receptu spremati boraniju

Objavljeno:

Danas vam donosimo jedan fenomenalni recept. Radi se o boraniji kakvu malo koja damaćica sprema

Za početak, potrebno je:

500 g očišćene žute boranije

1 veća glavica crnog luka ili dve manje

1 veća šargarepa

0,5 l soka od paradajza ili pelata

3 suve šljive

200 ml kisele pavlake

5 kašika rendanog parmezana

2 kašičice suvog lista čubra

1 kašičica aleve paprike

so i sveže samleven biber

3 kašike ulja

Izdinstajte luk i šargarepu na ulju desetak minuta na umerenoj vatri. Dodajte boraniju, dobro promešajte i zalijte s pola šolje vode. Kada provri, dodajte pola litra paradajz-pelata i suve šljive, koje će jelu dati blagi ukus dima.

Boranija
Boranijafoto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Poklopite i kuvajte uz češće mešanje oko pola sata do 45 minuta. Posolite, pobiberite i probajte. Po potrebi zalivajte s malo vode, ali pazite, jelo treba da bude prilično gusto.

Kad se boranija skuva, sve preručite u vatrostalnu posudu, dodajte kiselu pavlaku, dobro izmešajte i pospite parmezanom i čubrom, pa zapecite u rerni od 10 do 15 minuta na 200 stepeni.

Jelo je izvrsnog ukusa i ako se čubar zameni bosiljkom ili origanom.

(Espreso/Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.