PREJAKO
CAKA ZA BORANIJU KOJU MALO KOJA DOMAĆICA ZNA: Dodajte ovo SUVO VOĆE i pazite šta će biti sa MIRISOM (RECEPT)
Od sada ćete samo po ovom receptu spremati boraniju
Danas vam donosimo jedan fenomenalni recept. Radi se o boraniji kakvu malo koja damaćica sprema
Za početak, potrebno je:
500 g očišćene žute boranije
1 veća glavica crnog luka ili dve manje
1 veća šargarepa
0,5 l soka od paradajza ili pelata
3 suve šljive
200 ml kisele pavlake
5 kašika rendanog parmezana
2 kašičice suvog lista čubra
1 kašičica aleve paprike
so i sveže samleven biber
3 kašike ulja
Izdinstajte luk i šargarepu na ulju desetak minuta na umerenoj vatri. Dodajte boraniju, dobro promešajte i zalijte s pola šolje vode. Kada provri, dodajte pola litra paradajz-pelata i suve šljive, koje će jelu dati blagi ukus dima.
Poklopite i kuvajte uz češće mešanje oko pola sata do 45 minuta. Posolite, pobiberite i probajte. Po potrebi zalivajte s malo vode, ali pazite, jelo treba da bude prilično gusto.
Kad se boranija skuva, sve preručite u vatrostalnu posudu, dodajte kiselu pavlaku, dobro izmešajte i pospite parmezanom i čubrom, pa zapecite u rerni od 10 do 15 minuta na 200 stepeni.
Jelo je izvrsnog ukusa i ako se čubar zameni bosiljkom ili origanom.
(Espreso/Politika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!