Dragan Stojković Piksi, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

odgovoran čovek

PIKSI: Nisam šetao sa cvećem kad smo odlazili, SAD SE NEĆU KRITI i slati saopštenja!

Kako je selektor rekao odmah na startu konferencije, želeo je da kao objasni javnosti rezultatski neupseh na Mundijalu

Objavljeno: 05.12.2022. 14:12h > 14:34h

Selektor Dragan Stojković Piksi sazvao je konferenciju za medije, prvu po povratku sa Svetskog prvenstva u Kataru.

Kako je rekao odmah na startu želeo je da kao odgovoran čovek objasni javnosti rezultatski neupseh na Mundijalu.

foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Piksi je rekao da su "Orlovi" ispunili dva od tri cilja.

- Dvadeset meseci sam na poziciji selektora, za to vreme od tri cilja koja sam postavio, kako ja, tako organizacija, dva smo ostvarili. Treći nismo. Prvi cilj i obećanje koje je bilo ispunjeno je da u teškoj grupi kvalifikacija završimo na prvom mestu i kvalifikujemo se na SP. Drugi cilj - posle žreba za Ligu nacija, gde smo se isto našli u teškoj grupi. Rekli smo da nas interesuje prvo mesto i uspeli smo i taj cilj da ostvarimo. Treći cilj, to je prolazak iz grupne faze Mundijala, nismo uspeli da ostvarimo, sa rezultatske strane. Zato sam pred vama da objasnim viđenje iz mog ugla i praktično da objasnim zašto je do toga došlo. Interesuje vas verovatno samo ovo poslednje.

foto: @Starsport/Srđan Stevanović

On je odmah na početku izlaganja malo i "podbo" svog kolegu iz košarkaške reprezentacije, Svetislava Pešića Karija, koji posle kraha na Eurobasketu nije želeo da se pojavi na konferenciji, već je samo poslao saopštenje.

- Nisam šetao sa cvećem kad smo odlazili. Niti ću se sada kriti, niti bežati od odgovornosti. Tu sam da odgovorim. Sigurno u ovom neuspehu neće biti nekoga ko će sesti na avion i poslati vam neko saopštenje. Ovde u našem fudbalu je moderno da se pišu saopštenja. Nisam taj čovek, jer smatram sebe odgovornim. Zato sam ovde, zato sam sazvao konferenciju.

(Espreso)