Mohamed Al-Ovais/Lionel Mesi, Foto: EPA/Noushad Thekkayil

zeleni sokolovi lete visoko

NIJE ZNAO ŠTA GA JE SNAŠLO: Mesi u TOTALNOM šoku, ko bi rekao da će SAUDIJCI prekinuti strašni niz Argentine!

Serija "Gaučosa" je trajala od 2019. a počela je posle poraza od Brazila

Objavljeno: 22.11.2022. 13:45h > 14:08h

Treći dan Svetskog prvenstva u Kataru počeo je vanrendim iznenađenjem.

Saudijska Arabija je oduševila fudbalski svet partijom protiv jednog od favorita turnira - Argentine.

Iako su "Gaučosi" poveli golom Lionela Mesija iz sumnjivog penala, nisu Azijci dozvolili potop kao Iran protiv Engleske. Naprotiv.

Sjajnom timskom defanzivom su odoleli do kraja poluvremena, a u nastavku krenuli hrabro u napad i očigledno iznenadili Argentince. Sa dva brza gola razotkrili su sve njihove slabosti u odbrani, a onda uspeli i da sačuvaju prednost pred naletima Mesija, Martinesa, Di Marije, Alvaresa...

Slika Mesija kako se drži za glavu najbolje pokazuje kako se u tim trenucima osećao čovek koji je najavio da mu je ovo poslednji pokušaj da se domogne najželjenijeg trofeja, bez kog u domovini nikad neće biti voljen kao Maradona.

FOTO: EPA/Noushad Thekkayil
FOTO: EPA/Noushad Thekkayil
FOTO: EPA/Noushad Thekkayil

Frustrirala je Argentince cela odbrana Saudijaca, ali je blistao golman Mohamed Al-Ovais (31) koji je zabeležio ukupno pet odbrana (četiri u drugom poluvremenu), ali su neke bile spektakularne jer je hvatao "živu" lopte posle udaraca glavom Mesija i Alvaresa.

foto: EPA/Noushad Thekkayil

Tako su "Zeleni sokolovi" prekinuli niz Argentine od 36 mečeva bez poraza u svbim takmičenjima, još od jula 2019. godine, sve pod trenerom Lionelom Skalonijem. Ko bi rekao da će se serija prekinuti protiv Saudijske Arabije...

(Espreso)