SAUDIJCI ŠOKIRALI CEO SVET: Mesi i kompanija ostali praznih šaka protiv AUTSAJDERA!
Velika pobeda za Sudijsku Arabiju, Foto: EPA/Mohamed Messara

mundijal u kataru

SAUDIJCI ŠOKIRALI CEO SVET: Mesi i kompanija ostali praznih šaka protiv AUTSAJDERA!

Drugi meč u ovoj grupi se igra od 17 časova kada se sastaju Meksiko i Poljska

Objavljeno: 13:11h

Prvo veliko iznenađenje na Mundijalu u Kataru! Fudbaleri Saudijske Arabije pobedili su Argentinu sa 2:1 i su startovali ovo Svetsko prvenstvo kao iz snova.

Argentinci su poveli već u 10. minutu kada je posle prekršaja nad Leandrom Paredesom, sudija Slavko Vinčić je posle intervencije VAR-a pokazao na belu tačku.

Siguran sa 11 metara je bio Lionel Mesi, i time je Argentinac postao jedini fudbaler iz te zemlje koji je postigao gol na četiri Svetska prvenstva.

Fudbalska reprezentacija Saudijske Arabije
foto: EPA/Noushad Thekkayil

Nakon gola Sudijci su se odvažili i krenuli napred, pomerili su linije time ka kaznenom prostoru gola Argentine, i to im se umalo nije obilo o glavu.

Lionel Mesi, Slavko Vinčić
foto: EPA/Noushad Thekkayil

Zašto to kažemo, pa zbog toga što smo do kraja prvog dela videli čak tri poništena gola Argentine, i to sve zbog ofsajda. Prvo Mesi, pa dva puta Lautaro Martinez.

Feras Albrikan, Saleh Alšehri, Fudbalska reprezentacija Saudijske Arabije
foto: EPA/Mohamed Messara

Zato je drugi deo meča počeo kao iz snova za ekipu Saudijske Arabije. Reprezentacija sa azijskog kontinenta je šokirala navijače Argentine prvo u 48. minutu kada je Alšekri iskoristio grešku Gaučosa i pogodio donji levi ugao gola Martineza.

A potpuni preokret smo videli samo šest minuta kasnije, kada je pravi dar mar u kaznenom Argentine napravio Aldavsari koji je promešao tri igrača u plavo-belim dresovima, i potom hirurški preciznim udarcem doveo svoj tim u vođstvo.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.