NENADMAŠNI BLAM MUNDIJALA, UNEREDIO SE NASRED TERENA: "Opustio sam se za trenutak i samo se čulo BUUUM..." (VIDEO)
Geri Lineker u akciji, Foto: Printscreen/YouTube/ironsidefc

"ŠTA NIJE U REDU? US*AO SAM SE!"

NENADMAŠNI BLAM MUNDIJALA, UNEREDIO SE NASRED TERENA: "Opustio sam se za trenutak i samo se čulo BUUUM..." (VIDEO)

Izbacivao sam rukom i trljao se o travu kao pas. Bilo je neverovatno koliko su mi prostora ostavljali posle toga jer sam smrdeo - napola se našalio legendarni napadač

Objavljeno: 11:27h
Nedeljko Đukić

Igranje na Svetskom prvenstvu za svoju zemlju je nešto što svaki fudbaler pamti kao najvredniju uspomenu, ali ova ne spada u takve. A upečatljivija je od mnogih finala, golova, driblinga. Možda je to baš prava reč, upečatljiva...

Fudbalska reprezentacije Engleske je u ponedeljak ubedljivim trijumfom nad Iranom potvrdila da ima nove jake adute u pohodu na trofej koji sanjaju od 1966, a njihov čuveni napadač i na klupskom nivou Lestera, Barselone i Totenhema, Geri Lineker, bio je jedna od glavnih uzdanica "Gordog Albiona" na Mundijalu 1990. u Italiji.

Imao je odličan turnir, postigao četiri gola i vodio Engleze do polufinala, gde su ispali od kasnijeg pobednika Nemačke, na penale. Prvi od tih golova Lineker je dao na samom startu SP-a, protiv Irske. Ali taj meč je obeležio na drugi način...

Govoreći u podkestu 'Match of the Day', čiji je voditelj, Lineker se prisetio:

- Bio sam bolestan preko noći a sutradan je bio prvi dan SP. Budio sam se nekoliko puta sa dijarejom, itd. Ne znam od čega. Nisam hteo da kažem Bobiju Robsonu (tadašnjem selektoru Engleske, prim.aut.) jer sam mislio da bi mogao da me izostavi iz tima, a želeo sam da igram, kao i uvek.

Geri Lineker
foto: EPA/Will Oliver

- U svakom slučaju, utakmica je počela i bio sam dobro, a onda sam oko 20 minuta kasnije počeo da osećam grčeve u stomaku. Nekako sam izdržao do poluvremena i mislio sam da ću biti dobro. Znate, to je Svetsko prvenstvo, ne možete samo da kažete 'Izvini sudija, odoh ja na pet minuta"...

Ali, bilo je to zatišje pred buru. Bolje reći, eksploziju...

- Izlazimo na drugo poluvreme, prošlo je 10-15 minuta i opet počinjem da osećam grčeve i mislim se: 'Sad sam u ozbiljnom problemu'.

Alan Širer, Geri Lineker
foto: EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Onda dolazi kobni momenat. Ili spasonosni. Svemu je pomogao sudija jer je svirao faul nad Linekerom.

- Lopta je otišla po levoj strani Iraca, a ja sam potrčao i pokušao nešto da blokiram. Nekako sam posrnuo, pao na zemlju i opustio se za trenutak i samo se čulo 'buuum'.

- Pomislio sam: 'O, moj Bože', bilo je svuda! Onda Geri Stivens (saigrač) dolazi i pita šta nije u redu, jesam li dobro. I samo se sećam da sam rekao: 'Us*ao sam se!"

- Prosto nisam znao šta da radim. Hvala Bogu da sam tog dana imao tamnoplavi šorts. Izbacivao sam rukom i trljao se o travu kao pas. Bilo je neverovatno koliko su mi prostora ostavljali posle toga jer sam smrdeo - napola se našalio Lineker.

Nije imao sreće ni po izlasku iz igre.

- Na kraju je Bobi morao da me zameni, a mislim da me je Stiv Bul zamenio i otišao sam na klupu. Skoro svaki teren je imao kanal odmah pored tunela, ali na ovom terenu, ne, dve jarka su bila sa suprotne strane tunela, tako da sam morao da odem i sednem na klupu sa svim rezervama. Mogao si da vidiš kako svi beže od mene dok sam sedeo sam i sažaljevao sebe - završio je neverovatnu priču legendarni Geri Lineker.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.