Detalj sa utakmice SAD i Velsa, Foto: EPA/ROLEX DELA PENA

SP Katar 2022

KRAJ DRUGOG DANA MUNDIJALA: Englezi razbili Iran, Holandija slomila Senegal, remi SAD-a i Velsa (VIDEO)

Dobro došli na liveblog Espresa, gde ćete moći da pratite najnovije informacije, rezultate i ostale zanimljivosti povodom 22. Svetskog prvenstva u fudbalu

Objavljeno: 21.11.2022. 22:33h > 06:55h
14:32h

32. minut - opet Englezi posle kornera opasni, Megvajer je glavom zahvatio loptu i pogodio prečku!

foto: EPA/Neil Hall
14:30h

30. minut - malo se oslobodio Iran, a onda Engleska opet zapretila. Saka i Sterling su odlično kombinovali pa igrač Arsenala našao Maunta ali je ovaj pogodio samo spoljni deo mreže...

foto: EPA/Rolex Dela Pena
14:15h

20. minut - posle pauze od čak osam minuta, Beiranvand je zamenio dres i pokušao da nastavi meč, ali nije mogao. Tri minuta kasnije je zamenjen Hoseinom Hoseinijem.

foto: EPA/Rolex Dela Pena
14:08h

8. minut brzo su Englezi izveli prekid, Kejn je centrirao, a Beiranvand uspeo da skine loptu sa glave Sterlinga i pritom se sudari sa Hoseinijem.

foto: EPA/Ronald Wittek

Onda je Megvajer loše zahvatio loptu - u svom stilu...

14:03h

4. minut - Megvajer je tražio penal posle kornera. Pao je posle rvanja sa protivničkim igračem, ali ni on nije bio nevinašce u tom duelu.

13:58h

Fudbaleri su izašli na teren i otpevali himne. Bar engleski. Iranci to nisu učinili iz solidarnosti sa narodom koji protestuje.

13:51h

?  Navijači Irana i Engleske su spremni za prvi duel grupe B. Neki su se slikali zajedno, a neki su imali i poruku za vlasti u Iranu povodom slobode govora i prava žena...

FOTO: EPA/Ronald Wittek
FOTO: EPA/Ronald Wittek
FOTO: EPA/Ronald Wittek
FOTO: EPA/Neil Hall
13:38h

U 14 časova očekuje nas prva utakmica drugog dana Svetskog prvenstva u Kataru. Grupu B otvara duel Engleske i Irana koji se igra na Kalifa Internacionalnom stadionu u Dohi.

Poznati su sastavi ekipa za koje se odlučili selektori Sautgejt i Keiroš.

ENGLESKA: Pikford - Tripije, Megvajer, Stons, Šo - Rajs, Belingem, Maunt - Sterling, Saka, Kejn

IRAN: Bejranvand - Moharami, Češmi, Hoseini, Mohamadi - Ezatolahi - Džahanbahš, Safi, Karimi, Nurolahi - Taremi.

Izmena: 14:56h
13:00h

Pročitajte i fascinantnu priču o ambasadoru SP, Ganimu Al-Muftahu, 20-godišnjaku rođenom bez donjeg dela tela, koji je uprkos tome postao uspešan, uzor mladih, a igra i fudbal!

foto: EPA/Ronald Wittek
11:19h

Junak prvog dana Mundijala u Kataru je svakako napadač Ekvadora, iskusni Ener Valensija. Njegovu životnu priču možete pročitati OVDE.

foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL
10:45h

? Argentinska voditeljka Dominik Mecger je opljačkana kada je sa svojom televizijom "TN" snimala prilog o navijačima. Bila je sa njima, uzimala izjave i tom prilikom joj je neko iz torbe izvukao novčanik.

Pravi šok je doživela kasnije kada su je predstavnici vlasti pitali da li želi da lopove strpaju u zatvor ili deportuju...

10:06h

? Hrvati su malo pobrkali lončiće, pa su u stručnoj analizi Mundijala na HRT-u komentarisali očekivanja, dodirnuli se i kvaliteta Orlova, ali su napravili lapsus i rekli da je Borjan najslabija karika Srbije.

Izmena: 10:35h
09:56h

? Haotične scene inače viđene su u fan-zoni u parku Al Bida u Dohi, uoči prvog meča na Mundijalu između Katara i Ekvadora. Domaćin turnira nije baš vičan organizaciji ovakvog događaja što se tiče navijača, gde su dozvolili da se nađe dvostruko veći broj nego što je fan zona mogla da primi.

foto: Philip FONG / AFP / Profimedia
Izmena: 10:47h
09:47h

? Novak Đoković je osvojio šestu titulu na Završnom mastersu u Torinu.

Po završetku meča, kako to obično biva, pobednik priđe kameri i ostavi svoj autogram, a ovoga puta teniski as imao je moćnu poruku za Orlove. Šta je napisao možete pogledati OVDE.

Izmena: 10:13h
09:42h

??? Ukoliko ste propustili naš mali osvrt iza kulisa kako izgledaju devojke i žene reprezentativaca na Mundijalu možete pogledati ovde Grupa A, kao i ovde Grupa B.

Izmena: 10:14h