NEMA DONJI DEO TELA, ALI JE POSTAO ZVEZDA: Igra fudbal s patikama na RUKAMA, idol je mladih i ambasador SP! (FOTO)
Morgan Frimen i Ganim Al-Muftah, Foto: EPA/Ronald Wittek

jači od opake bolesti

NEMA DONJI DEO TELA, ALI JE POSTAO ZVEZDA: Igra fudbal s patikama na RUKAMA, idol je mladih i ambasador SP! (FOTO)

Sindrom kaudalne regresije (CRS) utiče na razvoj donje polovine tela, što može uključivati kičmu, udove, bešiku i creva

Objavljeno:

Svetsko prvenstvo u Kataru je otvoreno spektakularnom ceremonijom na stadionu "Al Bajt", ali koja nije trajala predugo kao što ume da bude slučaj sa ovim svečanostima.

Jedna od ličnosti koje su obeležile ceremoniju otvaranja Mundijala, uz voditelja Morgana Frimena i pevača Junga Koka bio je Ganim Al-Muftah (20), ambasador SP i katarski jutjuber.

Al-Muftah je poznat po svojim motivacionim govorima i prisustvu na društvenim mrežama, a na Univerzitetu Katara je 2018. godine, sa 16 godina, govorio o svom stanju, sindromu kaudalne regresije.

Sindrom kaudalne regresije (CRS) utiče na razvoj donje polovine tela, što može uključivati kičmu, udove, bešiku i creva.

Kosti u donjem delu kičme mogu biti abnormalne ili da u potpunosti nedostaju, a abnormalnosti kičme često utiču i na grudni koš, što otežava disanje.

Ganim Al-Muftah, Morgan Frimen
foto: EPA/Ronald Wittek

Ganim Al-Muftah, rođen u Kataru, izabran je za jednog od zvaničnih ambasadora FIFA Svetskog prvenstva ove godine.

U nastupu na ceremonij otvaranja, ovaj student politike Univerziteta Lafboro je rekao

- U okviru svojih kapaciteta kao ambasadora (FIFA Svetskog prvenstva), želim da pošaljem poruku nade, inkluzivnosti, mira i jedinstva za čovečanstvo.

Ganim Al-Muftah, Morgan Frimen
foto: EPA/Friedemann Vogel

Al-Muftah je poznat po svojoj filantropiji, jer je osnovao Udruženje 'Ganima' uz pomoć svoje porodice. Udruženje poklanja invalidska kolica ugroženima.

Mladića, koji ima preko tri miliona pratilaca na Instagramu, emir Kuvajta, šeik Sabah Al-Ahmad Al-Sabah, 2014. godine je proglasio 'ambasadorom mira'.

Ganim se nada da će postati paraolimpijac i navodi fudbal kao jedan od svojih omiljenih sportova.

Inspirativni dvadesetogodišnjak kaže da je odrastao igrajući fudbal u školi - noseći patike na rukama!

Četiri godine nakon Svetskog prvenstva u Rusiji, Mundijal u Kataru izazvao je kontroverze praktično od momenta kad su Arapi dobili domaćinstvo - navodi o korupciji tokom kandidature za domaćina događaja, lošem tretmanu radnika koji je prijavio Amnesti internešnl i neliberalnoj državnoj politici.

Homoseksualnost je zločin u Kataru i žene imaju ograničena prava. Organizatori ipak ističu da su svi dobrodošli da prisustvuju turniru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.