Mladen Krstajić/Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©, EPA/Antonio Bat

ZASLUŽAN?

KRSTAJIĆ PONOSNO ISTIČE: "Pod mojom komandom je formirano 80 ODSTO sastava Piksijeve Srbije!"

Koliko je dobro, toliko je loše što poznajem srpske fudbalere. Znam njihovu klasu - rekao je nekadašnji selektor "Orlova"

Objavljeno: 11.10.2022. 10:43h > 10:48h

Fudbalska reprezentacija Bugarske biće rival fudbalera Srbije u kvalifikacijama za EURO 2024, a njen selektor Mladen Krstajić govorio je za tamošnje medije tim povodom.

Pored njih, tu su još Mađarska, Crna Gora i Litvanija, a Krstajić je ubeđen da su "Orlovi" favoriti kada je u pitanju borba za prvo mesto.

- Srećan sam što ću se kroz fudbal vratiti u Srbiju. Grupa je veoma atraktivna. Mađarska je lider, igraju dobar fudbal, ali Srbija je favorit broj jedan. Crna Gora je uvek neugodna, Litvanija može da pomrsi račune. Mi u Bugarskoj formiramo mlad i ambiciozan tim i verujem da će momci dati maksimum. Ali zaista nije realno govoriti o tome više sada, utakmice su tek u martu - rekao je Krstajić i dodao:

foto: Starsport

- Mi gradimo tim koji će igrati narednih 10 godina. I opet kažem, Srbija je favorit broj jedan. Svi ostali će se boriti i niko neće želeti da izgubi od Srbije u grupi, jer ona igra dobar fudbal. Pod mojom komandom je formirano 80 odsto sastava sadašnje Srbije, kada smo počeli podmlađivanje.

foto: EPA/Mario Cruz

Nastavio je Krstajić da govori o podmlađivanju.

- Takav način rada sam nametnuo i u Bugarskoj, gde sam zamenio 10 starih igrača. Uneli smo svežu krv, nešto što je Piksi nastavio u Srbiji. Koliko je dobro, toliko je loše što poznajem srpske fudbalere. Znam njihovu klasu - rekao je nekadašnji selektor "Orlova" koji je Srbiju vodio na SP 2018. godine.

(Espreso)