ORLOVI U EVROPI: PRVENAC Babića, SVANULO Dmitroviću i Ristiću! Đuričić SPASIO Dekija, a Lukić Torino!
Foto: Joaquin Corchero / Shutterstock Editorial / Profimedia, Ian Jacobs / Alamy / Alamy / Profimedia, PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia, EPA/Serena Campanini

skener espresa

ORLOVI U EVROPI: PRVENAC Babića, SVANULO Dmitroviću i Ristiću! Đuričić SPASIO Dekija, a Lukić Torino!

Kao što se navikli, "Espreso" analizira učinak srpskih fudbalera

Objavljeno: 10:23h
Nedeljko Đukić

U protekloj nedelji srpski fudbaleri su nastupali u nacionalnim prvenstvima svojih klubova, a mnogi od njih i u UEFA takmičenjima koja su nastavlejna posle reprezentativne pauze.

Kao što se navikli, "Espreso" analizira njihov učinak u rubrici "Orlovi u Evropi".

GOLMANI

Marko Dmitrović je dobio novog trenera u Sevilji posle smene Đulena Lopetegija i odmah je dobio šansu. Horhe Sampaoli ga je stavio među stative protiv Bilbaa (1:1) i Dmitrović je upisao tri odbrane.

Marko Dmitrović
foto: Joaquin Corchero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vanja Milinković-Savić je imao isti rezultat sa Torinom koji je dočekao Empoli, a jedini gol je primio posle udarca "makazicama".

Predrag Rajković večeras sa Majorkom gostuje Elčeu koji će po prvi put voditi trener koji je devedesetih pokušao da se plasira na Evroviziju!

Marko Ilić je sa Kortrajkom imao pune ruke posla na gostovanju Genku (1:2), ali se i pored poraza istakao sa pet odbrana.

DEFANZIVCI

Srđan Babić je postigao svoj prvi gol u La Ligi u slavlju Almerije nad Rajo Valjekanom (3:1).

Srđan Babić
foto: Ricardo Larreina / AFP / Profimedia

Mihailo Ristić je dočekao svoju priliku u prvom timu Benfike. Gledao je prvo sa klupe duel sa PSŽ-om, a pošto je Roger Šmit odlučio da za gostovanje u Parizu odmori Grimalda, Ristić je protiv Rio Avea (4:2) ostavio odličan utisak i upisao asistenciju.

Mihailo Ristić
foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Strahinja Pavlović je doprineo važnoj pobedi RB Salcburga nad Dinamo Zagrebom (1:0) u LŠ, a odmroio je potom protiv Altaha u Bundesligi Austrije.

Njegov imenjak Eraković je bio impresivan u pobedi Crvene zvezde nad Ferencvarošom u LE, a onda i nad Spartakom. Odigrao je u celini oba meča.

Odličan je bio i Erhan Mašović koji je sa Bohumom tukao Frankfurt 3:0. Takođe standardan u Bundesligi, bio je Miloš Veljković sa 90 minuta za Verder koji je slavio 2:1 u Hofenhajmu.

Stefan Mitrović se vratio u odbranu Hetafea, ali nije uspeo da spreči minimalan poraz od Real Madrida - 0:1.

Aleksa Terzić je upisao asistenciju u LE u slavlju Fjorentine u gostima Hartsu. Nikola Milenković je igrao jedno poluvreme. Večeras dočekuju Lacio.

Aleksa Terzić, Luka Jović
foto: Ian Jacobs / Alamy / Alamy / Profimedia

VEZISTI

Kad smo kod Lacija, Sergej Milinković-Savić je igrao 62 minuta protiv Šturma u LE (0:0), ali Rimljani nisu blistali ni na ovom evropskom gostovanju.

Kapiten Dušan Tadić je posle blamaže svogh Ajaksa (1:6) protiv Napolija, dao vodeći gol na gostovanju Folendamu (4:2), iz penala. Zamenjen je posle jednog sata igre.

Dušan Tadić
foto: Profimedia

Zvezdin Stefan Mitrović je dao gol Ferencvarošu, a protiv Spartaka je igrao samo poslednjih 15 minuta.

Saša Lukić je, ni kriv ni dužan, dao čudan, ali vrlo bitan gol za Torino u samoj završnici pomenutog meča sa Empolijem. Za "Bikove" je igrao i Nemanja Radonjić poslednjih 20 minuta.

Saša Lukić
foto: EPA/Alessandro Di Marco

Uroš Račić je sa Bragom doživeo dva neugodna poraza kod kuće. U LE je protiv Rojal Uniona (1:2) igrao ceo meč, a protiv Šaveša (0:1) sat vremena.

Nemanja Gudelj je upisao po 90 minuta za Sevilju u porazu od Dortmunda (1:4), pa remiju sa Bilbaom.

Filip Kostić je sa Juventusom pobedio Makabi Haifu u LŠ, pa izgubio u gostima Milanu. Srbin je u prvom meču igrao 65, a u drugom 55 minuta, ali bez konkretnog učinka.

Filipu Đuričiću je prijao dolazak Dejana Stankovića na klupu Sampdorije jer je postigao gol za izjednačenje i bod u gostima Bolonji (1:1).

Filip Đuričić
foto: EPA/Serena Campanini

Ivan Ilić je zbog povrede propustio meč Verone sa Salernitanom, a nije igrao ni Darko Lazović.

NAPADAČI

Dušan Vlahović je dao gol Makabiju, ali nije bio zapažen protiv Milana. U obe utakmice je zamenjen 15-ak minuta pre kraja.

Luka Jović se konačno upisao u strelce u pomenutom gostovanju Fjorentine nejakom Hartsu (3:0).

Aleksandar Mitrović je zbog povrede propustio poraz Fulama od Vest Hema u malom derbiju Londona (1:3).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.