BILO NE PONOVILO SE! Golčina sa pola terena i Vidićev KOBNI penal za NAJVEĆE RAZOČARENJE srpskog fudbala! (VIDEO)
Slovenija - Srbija, Foto: Youtube/printscreen

ovo srve i dalje boli

BILO NE PONOVILO SE! Golčina sa pola terena i Vidićev KOBNI penal za NAJVEĆE RAZOČARENJE srpskog fudbala! (VIDEO)

Srbija je bila apsolutni favorit, a onda se desilo čudo u Ljubljani

Objavljeno: 09:46h

Na današnji dan pre 10 godina, fudbalska reprezentacija Srbije doživela je jedan od najbolnijih poraza u istoriji, i to od selekcije Slovenije sa 1:0, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012.

Srbija je u Ljubljanu otputovala sa imperativom pobede, jer je ista donosila baraž, ali lopta jednostavno nije htela u gol domaćeg tima. Čak ni sa bele tačke, kada je Nemanja Vidić promašio penal u 63. minutu. Prethodno je Dare Vršič skoro sa pola terena dao gol Bojanu Jorgačeviću u finišu prvog dela.

- Da, omašio sam penal, preuzeo sam odgovornost. Normalno, kada preuzmeš odgovornost, moraš da snosiš i posledice. Nikad nisam bežao od odgovornosti, i kritiku sam uvek prihvatao i samim tim sam preuzeo odgovornost. Ne zato što sam imao hir, već zato što sam pre toga u karijeri šutnuo penal ako se ne varam 12 puta i samo sam taj jedan promašio.

- Nije to bio hir, ja sam šutirao penale u svojoj karijeri. Tada, kada sam šutnuo penal, ti igrači su se svađali oko lopte. Jedan nije hteo da da drugome, drugi je vukao ''ja ću'', i onda sam kao zamenik kapitena došao da šutnem penal. Ne bih da ulazim u sve detalje, sve se to zna - rekao je Vidić svojevremeno u jednom intervjuu.

Umesto Srbije, u baraž je tada otiša Estonija, a za Orlove su na tom meč u Ljubljani igrali: Bojan Jorgačević, Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Kolarov, Miloš Ninković (od 81. Nenad Milijaš), Radosav Petrović (od 51. Marko Pantelić), Zoran Tošić, Dejan Stanković, Milan Jovanović (Miloš Krasić 57.minut) i Dragan Mrđa. Selektor je bio Vladimir Petrović Pižon.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.