SELEKTOR MAĐARSKE JE SVESTAN KVALITETA SRBIJE: Oni su prvi favoriti, znamo koliko jak tim imaju!
Marko Rosi kaže da je Srbija prvi favorit, Foto: EPA/Tamas Kovacs

poštovanje prema rivalu

SELEKTOR MAĐARSKE JE SVESTAN KVALITETA SRBIJE: Oni su prvi favoriti, znamo koliko jak tim imaju!

Pored Srba, odlično poznajemo i Bugarsku i Crnu Goru iz naših nedavnih mečeva sa njima

Objavljeno:

Selektor reprezentacije Mađarske Marko Rosi reagovao je na žreb grupa kvalifikacija za Evro 2024.

Mađarska je žrebom koji je u nedelju obavljen u Frankfurtu svrstana u grupu G sa Srbijom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom.

Mađari prvi meč 27. marta naredne godine igraju sa Bugarskom kod kuće.

- Mogli smo dobiti i težu grupu, ali svakako da sam mogao da zamislim i bolju grupu za nas. Niko ne sme da se zaluđuje činjenicom da smo izvučeni iz najjačeg šešira, jer su Srbi ispred nas na svetskoj FIFA listi, a takođe će igrati i na Mundijalu - kaže Rosi.

Italijan posebno hvali tim Srbije

- U našoj grupi, Srbija je prvi favorit, čak iako smo mi bili u boljem šeširu. Znamo koliko imaju jak tim, koliko su to jaki igrači. Uz selektora Dragana Stojkovića ostvarili su sjajne rezultate, ali možemo da se nosimo sa svima, imamo šansu da dobijemo svaki meč. Sve zavisi od nas", dodao je Rosi. On je uveren da njegove izabrenike očekuju teški okršaji na putu ka završnom turniru u Nemačkoj -

- Pored Srba, odlično poznajemo i Bugarsku i Crnu Goru iz naših nedavnih mečeva sa njima. Ipak, ne može se početi od tih rezultata, jer se ravnoteža snaga u današnjem fudbalu menja u roku od dve ili tri godine. Pred nama su teški mečevi, razmišljaćemo o svakom meču posebno, a da bismo bili uspešni, moraćemo da igramo najbolje što možemo - poručio je Rosi.

Reprezentativac Mađarske iz redova Pize, Adam Nađ, smatra da će mečevi biti veoma interesantni.

- Imamo uzbudljivu, dobru grupu. Od nas se sada očekuje da se plasiramo na Evro. Ipak, ne bih rekao da je ovo žreb iz snova, jer moramo da poštujemo sve protivnike. Ne treba zaboraviti ni da smo bili u nevolji kad smo se s astajali sa rivalima za koje se verovalo da je trebalo da ih pobedimo - rekao je Nađ.

Igrač Grashopersa Bola Bendeguz posebno je istakao snagu Srbije.

- Definitvno moramo da se borimo za vrh. Srbija ima zvezde u timu, igraju zaista dobro kao tim, mislim da su nam oni najteži protivnik - zaključio je reprezentativac Mađarske.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.