Posni gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

za ručač

OVAKO SE SPREMA SRPSKI POSNI GULAŠ: Ukusniji je od onog sa MESOM, 1 POVRĆE daje pravu AROMU (RECEPT)

Ovo jelo ipak možete da obogatite proprženom slaninom ili da dodate i meso

Objavljeno: 06.10.2022. 18:55h

Posni gulaš sa leblebijama je odličan kada postitite ili ako ste na režimu, a izuzetno je zdrav.

Gulaš je specijalitet koji se pravi tako što se meso krčka u paradajz sosu i na crnom luku nekih 2-3 sata. Nakon toga meso bude baš mekano. Ako kojim slučajem ne jedete meso ili postite isprobajte i posni gulaš sa leblebijama. Ovo jelo ipak možete da obogatite proprženom slaninom ili da dodate i meso.

Sastojci:

1 crni luk

2 čena belog luka

1 šargarepa

foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

1 paradajz

1 tegla pečenih paprika

1 kašičica slatke paprike

1/2 kašičice kumina

1/2 kašičice tucane paprike

FOTO: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie
FOTO: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie
FOTO: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie
FOTO: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

240-360 ml vode

1 konzerva leblebija

Priprema: Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte mleveni beli i seckanu šargarepu. Kad omekša dodajte sitno seckani paradajz i kuvajte još 5 minuta. Dodajte seckane pečene paprike, pospite slatku papriku, kumin, posolite, pobiberite i kuvajte 1 minut.

foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

Prebacite povrće u blender, dodajte vodu i blendajte dok ne postane glatko. Smesu sipajte u šerpu, dodajte proceđene leblebije, prokuvajte, poklopite i dinstajte oko 10 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)