POSNI GULAŠ SA PEČURKAMA: Pun je POVRĆA, savršena ideja za SUBOTNJI RUČAK (RECEPT)
Gulaš, Foto: Profimedia

PRSTE DA POLIŽETE

POSNI GULAŠ SA PEČURKAMA: Pun je POVRĆA, savršena ideja za SUBOTNJI RUČAK (RECEPT)

Oljuštite šargarepu i sitno je iseckajte pa dodajte luku i dinstajte 10 minuta na tihoj vatri

Objavljeno:

Pečurke su hranljive i u obroku mogu da zamene meso zbog proteina kojima obiluju. Naročito su korisne u vreme posta, a posebno ako jelo od njih možete da spremite i za vreme strogog posta na vodi. Recept je prilagodiljiv, tako da možete da ga spremate u bilo koje doba godine.

1 / 5 Foto: Profimedia

Za pripremu ovog jela najbolje je koristiti šampinjone, mada odličnog je ukusa i ako se sprema sa bukovačama.

Sastojci:

1 veća glavica crnog luka

500 grama pečuraka

1 šargarepa

1 čen belog luka

1 kašičica mlevene paprike

1 kašika brašna

biber i so po ukusu

1 dl paradajz pelata

ulje

sveža mirođija za dekoraciju

Priprema:

Ukoliko jelo spremate na ulju zagrejte ga, pa na njemu propržite sitno seckani crni luk. Ako, pak, postite na vodi luk prodistajte na malo vode.

Oljuštite šargarepu i sitno je iseckajte pa dodajte luku i dinstajte 10 minuta na tihoj vatri.

Operite pečurke pa ih isecite na listiće i dodajte povrću i nastavite sa prženjem.

Dodajte so, biber, mlevenu papriku i paradajz pelat, pa nalijte sa malo vode. Nemojte sipati mnogo tečnosti, jer će pečurke otpustii svoje sokove.

Iseckajte sitno beli luk pa dodajte jelu. Dinstajte sve zajedno 20 minuta na umerenoj vatri.

Razmutite kašiku brašna sa jednim decilitrom hladne vode pa dodajte u jelo. Kuvajte sve zajedno na tihoj vatri još desetak minuta dok ne dobijete srednje gust sos.

Kada je jelo gotovo, toplo ga servirajte i odozgo pospite svežom mirođijom.

Poslužite toplo, najukusnije je uz prepečen hleb.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.