Fudbaleri Srbije, Foto: Starsport, Printscreen

naša procena

SASTAV SRBIJE PROTIV ŠVEDSKE: Piksi sa teškom artiljerijom napada Skandinavce, a spremio je i jedno iznenađenje!

Pred mlađim navijačima na stadionu Rajko Mitić

Objavljeno: 23.09.2022. 20:01h > 21:45h

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se sa ekipm Švedske u 5. kolu B divizije Lige nacija.

Orlovi su pod moranjem da slave na naredne dve utakmice protiv Skandinavskih timova, jer samo dva trijumfa protiv Šveđana i Norvežana vode Piksijeve momke do plasmana u A diviziju i mečeva protiv najboljih reprezentacija u Evropi.

Srbija bi sa eventulne dve pobede ne samo obezbedila plasman u A diviziju, nego i najverovatnije obezbedila drugi šešir u žrebu za kvalifikacije za Prvenstvo Starog kontinenta koje je na programu 2024. godine. Ovo može biti veoma bitna stavka, jer bi time Orlovi izbegli neke veoma nezgodne rivale.

foto: FSS

Jedna loša stvar pred utakmicu protiv Švedske, jeste ta da je UEFA zabranila starijim navijačima da prisustvuju utakmici na stadionu Rajko Mitić zbog kazne koju je izrekla FSS-u. Kažemo stariji, jer stadion u subotu neće biti prazan, već će na njemu biti prisutni najmlađi navijači Srbije, tačnije svako ko ima do 14 godina.

foto: FSS

A sad da se pozabavimo sistemom i formacijom sa kojom bi Srbija trebalo da izađe na megdan Švedskoj, koja u Beograd stiže u oslabljenom sastavu.

Selektor Dragan Stojković u svim utakmicama od kada je na klupi Srbije, nije odstupao od formacije sa trojicom igrača pozadi, tačnije uvek je igrao sa trojicom štopera. Tako verujemo da će biti i sada.

Na golu očekujemo Vanju Milinković- Savića. Piksi ima sve više poverenja u njega, a sada kada u sastavu nema Predraga Rajkovića, a sa druge strane Dmitrović ima malo minuta u Sevilji, samo se nameće da bi među stativama u subotu veče mogao da stane čuver mreže Torina.

Što se tiče poslednje linije, tu verujemo da ćemo od starta videti Pavlovića i Veljkovića koji igraju sve bolje i bolje, jedan u Ligi šampiona, a drugi u Bundesligi, dok je veliko pitanje ko će biti taj treći igrač u poslednjoj liniji. Mi prognoziramo da bi to mogao da bude Srđan Babić, jer selektor voli da ubaci novajliju u vatru, tako da verujemo da bi tomogao da bude upravo štoper Almerije.

foto: FSS

Od sredine terena krećemo sa pozicijom levog beka koje je rezervisano za novog fudbalera Juventusa Filipa Kostića. Kragujevčanin i kod Alegrija igra tu poziciju, a u reprezentaciji je maltene nezamenljiv na tom mestu. Na suprotnoj strani verovatno će biti Darko Lazović. I bivši fudbaler Crvene zvezde igra standardno u Veroni na tom mestu, tako da mislimo da će se Stojković opredeliti za Čačanina na poziciji uz desnu aut liniju. U sredini će delovati Saša Lukić i Sergej Milinković Savić, dok je mesto iza napadača ostavljeno za kapitena Srbije, Dušana Tadića.

Napad bi trebao da bude ubitačan, jer verujemo da će Piksi tu smestiti i Vlahovića i Aleksandra Mitrovića. Obojica postižu golove u svojim timovima, obojicu navijači prosto obožavaju, i nadamo se da će svoju golgetersku seriju nastaviti i u novom dresu Srbije.

Potencijalni sastav Srbije protiv Švedske: V. Milinković Savić- Pavlović, Babić, Veljković - Kostić, S. Milinković Savić, Lukić, Lazović - Tadić - Vlahović, Mitrović.

foto: Printscreen

(Espreso)