Pašteta, Foto: Printscreen

sjajan izbor

NAPRAVITE SAMI DOMAĆU PAŠTETU OD PAPRIKE I PATLIDŽANA ZA ČAS! Jako je ZDRAVA, ali i JEFTINA, uspeva SVIMA (RECEPT)

Brza priprema i savršen ukus je čine najboljim izborom

Objavljeno: 05.09.2022. 12:00h

Slatki ili slani namazi su uvek popularni u srpskoj kuhinji, a najbolje se slažu sa vrućim hlebom. Slatki namazi poput džema su za ljubitelje slatke večere ili doručka, ali ako volite slanu varijantu onda izaberite paštetu.

Domaća je uvek bolji izbor od kupovne, a sada umesto pileće napravite od omiljenih sastojaka iz zimnice - paprike i patlidžana. Brza priprema i savršen ukus je čine najboljim izborom.

Sastojci:

2 patlidžana

1 paprika

180-200 g krem sira

3-4 čena belog luka

Priprema:

Patlidžan i papriku malo nauljite, pa ispecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. Oljuštite i pomešajte u jednoj posudi. Dodajte sir, mleveni beli luk, so i biber. Mikserom dobro usitnite i vaša pašteta je spremna.

Isprobajte recept i za paštetu s šampinjonima.

(Espreso)