"NAŠE VREME TEK DOLAZI S OBZIROM NA CENU PARADAJZA": Šok FOTKA sa PLAŽE, turista se OVIM počastio! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen

NOVI NIVO PARADAJZ TURIZMA

"NAŠE VREME TEK DOLAZI S OBZIROM NA CENU PARADAJZA": Šok FOTKA sa PLAŽE, turista se OVIM počastio! (FOTO)

"Mi u radnjama u Grčkoj nismo našli paštete, Lidl nam bio daleko. Deset dana jeli onaj divni paradajz bez paštete", glase neki od komentara

Objavljeno:

U nadi da će proći jeftinije tzv. paradajz turisti na letovanje ponesu tonu hrane, a zbog toga su lako uočljivi i prepoznatljivi na svakom letovalištu.

Srpski turisti su sada ovaj vid turizma podigli na "viši nivo", pretpostavljamo zbog svetske krize, a to je i dokazala fotografija objavljena na Fejsbuku.

Naime, na ovoj društvenoj mreži podeljena je fotografija čiji je autor turista koji je na plaži jeo paštetu i kiflu.

"Nek puknu dušmani!", navedeno je u opisu.

'Pašteta turista'
"Pašteta turista"foto: Printscreen/Facebook

"Pašteta turista" izazvao je brojne reakcije, a komentari na ovu objavu samo su se nizali:

"Pa zašto bi trebalo drugo jesti na letovanje nego kod kuće";

"Bravo, što koga briga, kako neko živi, gde letuje, šta jede... slika je vrh";

"Dosta nam je priče o paradajz turistima evo ima i nas pašteta turista, a naše vreme tek dolazi s obzirom na cenu paradajza";

"Mi u radnjama u Grčkoj nismo našli paštete, Lidl nam bio daleko. Deset dana jeli onaj divni paradajz bez paštete", glase neki od komentara.

1 / 3 Foto: Printscreen

Šta mislite o ovome? Pišite nam u komentarima.

Podsetimo, na prepoznatljivoj Fejsbuk grupi Grčka info u kojoj se srpski turisti potpomažu i savetuju na temu letovanja u Grčkoj poslednjih par meseci jedna od najčešćih diskusija bile su na temu "paradajz turizma".

Ovog leta se baš mnogo priča i piše o paradajz turizmu, načinu letovanja gde ljudi gledaju da što jeftinije prođu na moru.

To znači da jedu na plaži, a šta bi drugo jeli nego suhomesnate proizvode, paštete, barena jaja i uz to, naravno - paradajz! Ima i voća, lubenica, slatkiša, mešaju se s peskom i šljunkom, deca vrište i trče po sendvič koji ih čeka na peškiru pored losiona za sunčanje, majke ih dozivaju da izađu iz vode da jedu, a onda onako musavi ponovo trče u more. Sa strane ih sa prezirom posmatraju oni koji posle kupanja idu u svoj hotel na ručak ili biraju neki od restorana.

Ali, mnogim Srbima ovaj način letovanja jedini je koji mogu da priušte sebi i svojoj deci. Cele godine štede "sitan dinar", da bi mogli da priušte porodici da se kupaju na moru, i to im je vrlo često jedina satisfakcija i bitna stvar - imaju morei nikakva drugi luksuz im nije potreban.

Objava na gore pomenutoj Facebook grupi izazvao je pažnju i drugih koji redovno letuju u Grčkoj. Naime, korisnica nije mogla da sakrije bes što se ovakav način letovanja Srba naziva paradajz turizmom, a kada strani državljani to rade onda su oni "štedljivi".

I drugi korisninici pridružili su se i složili sa njenim mišljenjem, ne krijući da sebe ubrajaju u "pardajz turiste". Jer, kako tvrde, ne sećaju se lagodno u hotelskom smeštaju i nije im teško da ponesu svoj suncobran i ležaljku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.