namaz
POSNU PAŠTETU SA ŠAMPINJONIMA ĆETE JESTI I KADA NIJE POST: 1 sastojak joj daje POSEBAN UKUS! (RECEPT)
Odlični su za doručak, večeru, užinu, a uz sezonsku salatu čak i za ručak
Kada iz ishrane, iz bilo kog razloga, izbacite namirnice životinjskog porekla, obroci mogu da postanu prilično jednolični. Ipak, potrebno je da samo pustite mašti na volju, da iskombinujete namirnice koje volite i dobićete fantastične domaće paštete i namaze.
Odlični su za doručak, večeru, užinu, a uz sezonsku salatu čak i za ručak. Posebno će vam biti korisni u vreme posta.
Sastojci:
400 g šampinjona
100 g oraha
1/2 veze peršuna
sok od 1/2 limuna
2 čena belog luka
1 glavica crnog luka
50 g posnog majoneza
1 kašika maslinovog ulja
so
biber
suvi vlašac
mladi luk i/ili marinirane pečurke za posluživanje
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa ga izdinstajte na maslinovom ulju i vodi dok ne postane staklast. Potom dodajte izgnječeni beli luk i šampinjone iseckane na listiće.
Kada voda iz šampinjona uvri, sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade.
Orahe istostirajte na suvom tiganju. Ovaj sastojak daće posebnu čar namazu.
U blender stavite šampinjone sa lukom, orahe, peršun, so, biber, vlašac, sok od limuna i posni majonez.
Sve usitnite u jednoličnu masu, sipajte u posude ili teglice, pa ostavite da se u potpunosti ohladi u frižideru.
Namaz poslužite sa dodatkom mariniranih pečuraka ili mladog luka.
Prijatno!
(Espreso / telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!