SRBI SE DAVE U OVOJ HRANI JER SE NAJEDU JEFTINO, A NISU SVESNI ŠTA SU UNELI U SEBE! Od ovoga preti BOLEST
Foto: Printscreen

oprez

SRBI SE DAVE U OVOJ HRANI JER SE NAJEDU JEFTINO, A NISU SVESNI ŠTA SU UNELI U SEBE! Od ovoga preti BOLEST

Većina nas voli meso sa roštilja, meso pripremljeno na ovaj način može lako postati kancerogeno, jer kada je tako pripremljeno otpušta jedinjenje pod imenom akrolein koje je kancerogeno

Objavljeno:

Ova hrana je otrov, izbegavajte je ako želite sebi dobro!

Pašteta Za spravljanje pašteta koristi se najeftinije i najlošije meso. U patetu se stavljaju kožice, kosti, papci i hrskavice. Pored toga više od polovice paštete čini voda, te puna je emulgatori i ostale kemikalije dok mesa u pojedinim vrstama ima jedva 30 posto. Paštete su pune soli ne morate se stoga zauvek odreći omiljenog namaza. Možete ih pripremiti u svom domu.

1 / 6 Foto: Profimedia

Hrenovke

Većina nas voli meso sa roštilja, meso pripremljeno na ovaj način može lako postati kancerogeno, jer kada je tako pripremljeno otpušta jedinjenje pod imenom akrolein koje je kancerogeno.

Mi nismo ni svesni koliko lošom prehranom možemo naštetiti sebi, stoga ne biste smjeli često jesti meso sa roštilja, izbegavajte ga!

Mnoga istraživanja su pokazala da hrana sa roštiljajedan je od faktor koji uzrokovati rak pankreasa, creva, želuca i mnoge tegobe. Stoga obratite pažnju šta unosite u organizam.

Ono što takođe nije zdravo jeste da jedete hrenovke i kobasice posebno ako je to u velikim kolikočinama, raspitajte na koji način se prave hrenovke pa će vam sve biti jasnije.

Ti proizvodi se dobijaju od nekvalitetnog mesa, u njih se dodaju konzervansi i štetne materije. Zbog toga ih izbegavajte i uzimajte kvalitetno meso.

1 / 13 Foto: Profimedia

Čips

U prvoj fazi proizvodnje pšenica, riža, kukuruz i krompirne pahuljice se mešaju i od tih sastojaka se dobije testo, koje se zatim oblikuje, a nakon toga prži u ulju i suši.

U zadnjoj fazi čipsu se dodaju otrovni pojačivači ukusa. Svi sastojci za smesu od koje se pravi čips su genetski modifikovani, jer su jeftiniji i dostupniji, najopasnijih od sastojaka koji se nalazi u čipsu nije dodat u procesu proizvodnje, nego je nus-produkt prerade. U pitanju je kancerogena supstanca akrilamid, a ona izaziva tumor.

Akrilamid se stvara kod pripreme hrane koja je izložena termičkoj obradi, posebno je prisutna u čipsu jer se nakon pečenja na visokoj temperaturi i isušuje na visokoj temperaturi. Sve vrste hrane koja se obrađuje na temperaturama iznad 100 stepeni sadrži ovu kancerogenu supstancu.

Ako stalno jedete čips, za godinu popijete pet litara ulja koje je čips upio za vreme prženja.

Grickalice, Čips, Kikiriki
foto: Profimedia

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupićete bez recepta.

Čim osetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete sprečiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Čorba
foto: Youtube/printscreen/Jelajelena Petrovic

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi deluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, idite lekaru jer je moguće da imate bakteriju. Ali nemojte preduzimati ništa pre nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.