Čizkejk, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

RECEPT

BRZO, SLATKO I NEODOLJIVO: Svi ga volimo, a LAKO se pravi!

Istopiti margarin, dodati mu mleveni plazma keks i na kraju narandžin sok.

Objavljeno: 20.08.2022. 10:14h

Uživajte ovaj vikend u čizkejku od malina, nećete zažaliti, ovde možete pronaći recept za rusku baklavu, nešto sasvim drugačije.

Sastojci

Baza:

125 g margarina

300 g mlevenog keksa

malo soka od narandže

Fil od sira:

500 ml slatke pavlake

160 g šećera u prahu

150 g krem sira

2 kesice želatina

Preliv od malina:

800 g zamrznutih malina

2 kesice želatina

100 g šećera (nije obavezno)

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/youtube/Kelly Home Chef
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

Priprema

Baza: Istopiti margarin, dodati mu mleveni plazma keks i na kraju narandžin sok. Rukama umesiti masu i rasporediti je u kalup ili okrugao pleh. Staviti u frižider da se stegne. Fil od sira: Umutiti slatku pavlaku sa šećerom i krem sirom. Rastopiti želatin u 10 kašika hladne vode i kad se masa malo prohladi dodati je u sud sa krem sirom i slatkom pavlakom, izmiksati kratko. Zatim rasporediti fil od sira, preko baze i ponovo staviti u frižider da se stegne. Voćnii fil: Sipati maline u šerpu sa malo vode dok se ne otope, pa dodati malo šećera ukoliko želite sladji preliv. Kad se voće ukuvalo ostaviti da se ohladi. Razmutiti želatin u 10 kašika hladne vode, rastopiti na tihoj vatri i kad se masa malo prohladi dodati je u preliv od malina. Tako dobijeni voćni preliv staviti preko fila od sira i ponovo staviti u frižider da se dobro stegne (min 2h). Za najbolji rezultat ostaviti preko noći.

Prijatno!

(Espreso/Recepti.com)