DORUČAK ZA 100 DINARA UKUSNIJI OD ONOG "BOGATOG": Ima samo 3 SASTOJKA, obožavaćete ga! (RECEPT)
Doručak, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

PREUKUSAN JE

DORUČAK ZA 100 DINARA UKUSNIJI OD ONOG "BOGATOG": Ima samo 3 SASTOJKA, obožavaćete ga! (RECEPT)

Kladimo se da u svakom domaćinstvu u svakom trenutku su na raspolaganju ove tri namirnice – krompir, luk i jaja. I ako mislite da se od ovoga ne može napraviti slastan specijalitet od kog voda polazi na usta, varate se!

Objavljeno:

Ovo je recept za tradicionalnu špansku tortilju, koja se priprema brzo i lako, i što je bolje od svega – maksimalno štedi kućni budžet. Zapravo, najverovatnije nećete ni morati da skoknete do prodavnice kako bi dokupili dodatne namirnice.

Topla, mekana, karakterističnog ukusa može da se posluži kao doručak, ali i ručak ili večera – zavisi uz šta je servirate. Mada, je ovaj španski specijalitet sasvim ukusan i sam po sebi.

Potrebni sastojci:

4 krompira

jedna glavica crnog luka

4 jaja

ulje, so, biber

Španska tortilja
foto: Profimedia

Priprema:

Oljuštite krompir i iseckajte ga na sitne kockice.

U tiganj nalijte ulje toliko da prekrije dno i zagrejte ga, a potom ubacite luk i krompir. Dinstajte dok krompir ne omekša, a luk ne potamni. Sklonite sa ringle i ocedite od ulja, ali ga ne bacajte.

Jaja umutite u kajganu, a potom dodajte smesu krompira i luka i dobro pomešajte.

Ponovo u tiganj sipajte ulje na kome ste pržili krompir i zagrejte ga, pa ubacite smesu od jaja, krompira i luka. Začinite solju i biberom po ukusu.

Ostavite da se prži na tihoj vatri, obavezno bez mešanja.

Tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da sada već formirana tortilja ostane na tanjiru, a potom je vratite u tiganj, kako bi ispekli i drugu stranu.

Isecite na trouglaste parčiće i služite toplu.

Savet plus:

U ovu klasičnu tortilju možete dodavati sastojke po želji i tako je “obogatiti” – slaninu, paradajz, papriku, kisele krastavčiće…

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.