RECEPT ZA RUSKU BALKAVU, TOPI SE U USTIMA: Priprema je skroz drugačija, ovakve nema ni u TURSKOJ (RECEPT)
Baklava, Foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

PROBAJTE

RECEPT ZA RUSKU BALKAVU, TOPI SE U USTIMA: Priprema je skroz drugačija, ovakve nema ni u TURSKOJ (RECEPT)

probajte i ovaj način pripeme

Objavljeno: 21:49h

Svi znamo za tursku baklavu koja se jede širom sveta. Ali, da li ste čuli i probali rusku, za koju mnogi tvrde da je fantazije. Mi vam u nastavku donosimo recept:

4 jaja 1 čaša od jogurta šećera 1 čaša od jogurta ulja 1 čaša od jogurta mleka 1 čaša od jogurta griza 1 čaša od jogurta brašna 2 1/2 čaše od jogurta mlevenih oraha 1 prašak za pecivo suvog groždja po želji (moji ne vole suvo grožđe u kolačima pa ga izbegavam) Za preliv: 2 čaše od jogurta šećera 1/2 litra vode 2 vanilin šećera I još je potrebno: 2 kesice šlaga

Baklava
foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Priprema: Penasto umutiti jaja i šećer. Zatim dodati ulje i mutiti mikserom dok se ne dobije smesa koja po malo podseca na majonez. Tada dodati mleko i lagano umešati. U posebnu činiju pomešati brašno, griz, mlevene orahe i prašak za pecivo. Onda spojiti sa prethodno umućenom masom. Ako želite dodajte malo suvog groždja. U tepsiju stavite papir za pečenje i sipajte masu. Peći kolač na 200 stepeni. Za to vreme skuvajte sirup od šećera i vode. Odmah kada provri voda i šećer, sklonite sa ringle. Pečen kolač isečite na parčad i zalijte ohladjenim sirupom. Ostavite baklavu da se ohladi. Odozgo kolač premažite sa umućenim šlagom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.