Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

PREDLOG ZA RUČAK

OVAKO MAĐARI SPREMAJU ĆUFTE: Ukusnije su od SRPSKIH zbog 1 VRSTE MESA i NEOBIČNOG POVRĆA, odlepićete za RECEPTOM

Kad se ohlade, napravi se udubljenje i napune se pireom od spanaća

Objavljeno: 06.07.2022. 22:21h > 22:27h

Pržene i punjene i toliko ukusne, da ćete jesti dok se ne prejedete. Napravite što pre ćufte na mađarski način.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

POTREBNI SASTOJCI

mleveno meso - 1 kg, teleće

jaja - 3 komad

luk - 3 glavice

krompir - 3 komada

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

spanać - 500 g ili zelje

maslac - 50 g

pavlaka - 2 supene kašike

biber

peršun

so

NAČIN PRIPREME

foto: Profimedia

Mleveno meso, sitno iseckan luk, rendani krompir, jaja, biber, peršun i so se zamese i pripremaju se ćufte.

Spanać se blanšira u malo posoljene vode, nakon toga se samelje, dodaje se maslac, so i biber i stavlja se na tihu vatru da se zgusne, uz neprestano mešanje.

Ćuftice se obikuju u obliku loptice i prže u vreloj masti. Kad se ohlade, napravi se udubljenje i napune se pireom od spanaća.

(Espreso / Bonaepti.rs)