spremite što pre
NAPRAVITE OSVEŽAVAJUĆU LETNJU SALATU SA KRASTAVCEM: Sastojci su JEFTINI, a 1 POVRĆE zamenjuje MESO (RECEPT)
Na kraju dodajte i sitno seckanu mirođiju i još jednom promešajte
Ako volite kremaste i osvežavajuće salate, isprobajte ovu sa krastavcem i sočivom.
Osvežavajuća salata sa krastavcima i sočivom može da se jede kao samostalan obrok ili kao prilog uz meso. Brzo se pravi, a jedino što može da vam oduzme malo vremena je kuvanje sočiva. Odlična je kada su vrućine, a zbog raznovrsnih namirnica bolja je od čuvene caciki salate. Možete da je poslužite i sa parčetom domaćeg, vrućeg hleba.
Sastojci:
2 čena belog luka
1/2 krastavca
190 g kuvanog sočiva
150 g jogurta
250 g krem sira
korica 1 limuna
1 ljubičasti luk
1 šaka mirođije
Priprema:
Beli luk očistite, pa cele čenove propržite na zagrejanom ulju. Usitnite ih viljuškom. Krastavac sitno isecite, pa stavite u posudu i dodajte mleveni beli luk, kuvano i proceđeno sočivo, kao i jogurt, krem sir, rendanu koricu limuna i sitno seckani ljubičasti luk. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Na kraju dodajte i sitno seckanu mirođiju i još jednom promešajte.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!