njamiii
SAMO NAŠE BAKE ZNAJU KAKO SE SPREMA DOMAĆA TELEĆA ČORBA: Tajna je u 1 POVRĆU koji daje POSEBAN ŠMEK, zapišite OVO
Čorbu kuvati dok ne nestane pena koja se stvara iz zaprške koju ste prethodno sipali u šerpu
Domaća teleća čorba pravo iz bakine kuhinje.
Mnogo je recepata za teleću čorbu, ali ona i dalje najviše volim kada je baka napravi. Jednostavna je i za one koji nemaju mnogo vremena, a žele da pojedu nešto domaće. Zato novinarka Najžene želi da da podeli recept svoje bake, koja je kuvarica u penziji, ali koja i dalje uživa da kuva jer joj je to jedna od ljubavi.
Sastojci:
600 g teletine, špic rebara sa koskom
2 glavice crnog luka
Petina celera
Pola paškanata
1 i po šargarepa
1 zelena paprika
ulje
brašno
so, biber i ostali začini po želji
Priprema
Pre kuvanja iseći meso i odvojiti ga od koske. U veću šerpu staviti teletinu sa vodom, pola šerpe vode. Meso se dinsta dok ne bude mekano. Zatim, sprema se zaprška od povrća i prži se dok se skroz povrće ne raspadne. Prvo sipati ulje u zapršku, a zatim se sipati bujon iz čorbe dok se zaprška ne isprži. Onda stavite brašno, koliko je potrebno za zapršku.
Čorbu kuvati dok ne nestane pena koja se stvara iz zaprške koju ste prethodno sipali u šerpu.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!