SAMO NAŠE BAKE ZNAJU KAKO SE SPREMA DOMAĆA TELEĆA ČORBA: Tajna je u 1 POVRĆU koji daje POSEBAN ŠMEK, zapišite OVO
Teleća čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

njamiii

SAMO NAŠE BAKE ZNAJU KAKO SE SPREMA DOMAĆA TELEĆA ČORBA: Tajna je u 1 POVRĆU koji daje POSEBAN ŠMEK, zapišite OVO

Čorbu kuvati dok ne nestane pena koja se stvara iz zaprške koju ste prethodno sipali u šerpu

Objavljeno:

Domaća teleća čorba pravo iz bakine kuhinje.

Mnogo je recepata za teleću čorbu, ali ona i dalje najviše volim kada je baka napravi. Jednostavna je i za one koji nemaju mnogo vremena, a žele da pojedu nešto domaće. Zato novinarka Najžene želi da da podeli recept svoje bake, koja je kuvarica u penziji, ali koja i dalje uživa da kuva jer joj je to jedna od ljubavi.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci:

600 g teletine, špic rebara sa koskom

2 glavice crnog luka

Petina celera

Pola paškanata

1 i po šargarepa

Teleća čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

1 zelena paprika

ulje

brašno

so, biber i ostali začini po želji

Teleća čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema

Pre kuvanja iseći meso i odvojiti ga od koske. U veću šerpu staviti teletinu sa vodom, pola šerpe vode. Meso se dinsta dok ne bude mekano. Zatim, sprema se zaprška od povrća i prži se dok se skroz povrće ne raspadne. Prvo sipati ulje u zapršku, a zatim se sipati bujon iz čorbe dok se zaprška ne isprži. Onda stavite brašno, koliko je potrebno za zapršku.

Čorbu kuvati dok ne nestane pena koja se stvara iz zaprške koju ste prethodno sipali u šerpu.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.