Posni pasulj, Foto: Printsceen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

PREDLOG ZA RUČAK

BAKA OTKRILA TAJNU POSNOG PASULJA SA POVRĆEM: Nema ništa ZDRAVIJE i UKUSNIJE od OVAKVE ZAPRŠKE (RECEPT)

Dodati začin, mleveni biber i soli po potrebi

Objavljeno: 05.07.2022. 18:13h

Za ljubitelje dobrog čorbastog pasulja i u dane posta koja će svojim ukusom zadovoljiti i najveće gurmane.

FOTO: Printsceen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printsceen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printsceen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printsceen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printsceen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printsceen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Potrebno:

400 g pasulja 2 glavice crnog luka 1 glavica belog luka 1 veća šargarepa 1 peršun koren i list

foto: Printsceen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

biber u zrnu lovorov list 1 zelena paprika 1 kašika brašna 1 mala kašičica tucane paprike začin

foto: Printsceen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

biber mleveni ulje, so

foto: Printsceen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

1. Pasulj očistiti, dobro oprati i naliti vodom.

2. Dodati seckani crni luk, seckanu šargarepu, iseckan koren peršuna, biber u zrnu, lovorov list, zelenu papriku. Kuvati oko sat vremena na srednjoj temperaturi.

foto: Printsceen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

3. U tiganj sipati ulje i tu propržiti sitno seckan crni luk, dodati brašno, seckan beli luk i kad malo porumeni dodati alevu papriku i odmah skinuti sa vatre i sipati u pasulj. Dodati začin, mleveni biber i soli po potrebi. Neka vri još minut - dva i naš pasulj je gotov.

(Espreso / Krstarica)