Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Espreso/Emilija Jovanović

'visi im ozbiljno'

HRVATI LIKUJU: I SRBIMA SE CRNO PIŠE! U komšiluku ne veruju u "ŠOK NAD ŠOKOVIMA" košarkaša Srbije!

Dok se čekao nastavak utakmice u Nišu, mediji u regionu su se bavili ponižavajućim rezultatom košarkaša Hrvatske, ali još neprijatnije iznenađenje priredio je srpski tim

Objavljeno: 05.07.2022. 08:02h > 08:30h

Šokirani su ostali košarkaši Srbije sinoć u hali "Čair", svi srpski navijači, ali i region. Bolni poraz od Belgije doveo ih je u nezavidnu poziciju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a bio je potpuno neočekivan i za medije iz susedstva, bez obzira što mu je prethodio poraz od Letonije.

Nisu trijumf očekivali ni košarkaši Belgije, s obzirom da je njihov Savez tražio način da izboksuje pobedu van terena posle prekida zbog nestanka struje u prvom predviđenom terminu za utakmicu.

foto: Espreso/Emilija Jovanović

Dok se čekao nastavak, mediji u regionu su se bavili ponižavajućim rezultatom košarkaša Hrvatske koji su takođe tesnim porazom, od Finske, eliminisani već u ovoj fazi kvalifikacija. Sada se u komšiluku konstatuje da ni srpska košarka nije u mnogo boljem stanju.

- Ono što se u nedelju dogodilo hrvatskoj, dan kasnije snašlo je srpsku košarkašku reprezentaciju. Mada, Srbija će igrati u drugom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo za razliku od nas, to je bitna razlika - prenosi "Jutarnji" uz poruku u naslovu da je Srbija doživela debakl napravivši "harakiri" u Nišu i da tako možda ostaje bez Svetskog prvenstva.

foto: EPA/ ANTONIO BAT

S druge strane portal "24sata" dodaje da se "i Srbima crno piše" pošto je "Hrvat sa Belgijom šokirao susede i sada im visi plasman na Svetsko prvenstvo".

- Dario Gjergja u trenerski CV upisao je još jedno veliko veče, koja se pretvorila u dve jer je u nedelju u Nišu nestalo struje, pa se utakmica nastavila u ponedeljak. Belgija to isprava nije htela prihvatiti, sreća njena da jest...

foto: Starsport©

- Dok se u Hrvatskoj traži krivac, traže ostavke i usput gleda prema pretkvalifikacijama Eurobasketa, u ozbiljnom je problemu i srpska košarka. Srbija je u zadnjem kolu uvodne grupe izgubila u Nišu od Belgije 73:74 i više nije izgledan kandidat za odlazak na Svetsko prvenstvo. Štaviše, visi joj vrlo ozbiljno - prenosi ovaj hrvatski portal i dodaje da su za Srbiju igrali renomirani košarkaši poput Bjelice ili Marjanovića.

Portal "Gol" konstatuje da je poraz Srbije "šok nad šokovima".

(Espreso)