Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

idealno

STARINSKI RECEPT ZA PASULJ NA VODI, BEZ KAPI ULJA: Za OVAKVU ZAPRŠKU do sada NIKO NIJE ČUO, ŠOKIRAĆETE SE! RECEPT

Ponovo stavite pasulj da se kuva

Objavljeno: 22.04.2022. 19:39h

Pasulj je namirnica koje domaćice sa našeg podneblja veoma često i rado koriste u kuhinji. Kuvani pasulj većina ljudi najviše voli sa rebarcima, slaninicom i kobasicom, ali i njegovoj posnoj verziji je nemoguće odoleti.

U vreme posta, pasulj je naizostavan obrok, a recept koji preporučuje Telegraf mogu da spreme i početnici u kuhinji.

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: Espreso.co.rs
FOTO: Espreso.co.rs
FOTO: Espreso.co.rs

Sastojci:

1/2 kg pasulja

3 veće glavice crnog luka

4 čena belog luka

200 ml pasiranog paradajza

1 kašika brašna

so, biber

foto: Profimedia

1 kašika začinske paprike

voda

peršun

povrće po izboru

Priprema:

Pasulj stavite u veću šerpu, nalijte vodom da ogrezne i stavite na vatru da provri. Potom procedite vodu i nalijte opet.

foto: Espreso.co.rs

Crni luk sitno iseckajte, pa ga dodajte u šerpu zajedno sa peršunom, začinima i iseckanim povrćem po izboru.

Ponovo stavite pasulj da se kuva.

Kada je pasulj prilično raskuvan, pomešajte pasirani paradajz i brašno, pa sipajte u lonac i sve vreme mešajte, a onda dodajte i sitno seckan beli luk.

Pasulj ostavite da se kuva još još desetak minuta. Kada je gotov, pasulj ostavite da se prohladi, a onda ga poslužite uz omiljenu salatu.

(Espreso / Telegraf)