NATAŠU JE MUČIO OBIČAN KAŠALJ A ONDA SU JOJ LEKARI ODSTRANILI POLA GLAVE: Frapiraćete se kada čujete zašto (VIDEO)
Nataša Ganter, Foto: Tik Tok Printscreen

JEZIVO

NATAŠU JE MUČIO OBIČAN KAŠALJ A ONDA SU JOJ LEKARI ODSTRANILI POLA GLAVE: Frapiraćete se kada čujete zašto (VIDEO)

Devojci odstranili pola lobanje zbog upale sinusa koja se proširila na mozak...

Objavljeno: 11:51h

Instruktorka borilačkih veština iz Amerike ostala je praktično bez pola lobanje nakon što joj se infekcija sinusa proširila na mozak. Nataša Ganter (25) je bila primorana da se podvrgne operaciji glave kako bi joj se uklonilo čitavih 14 cm kosti i zaustavio pritisak na mozak.

Natašini problemi počeli su krajem 2021. godine kada je zapušen nos i sinuse pripisala još jednoj "običnoj" infekciji. Karatistkinja i nosilac crnog pojasa je mislila da je "zakačila" kašalj i prehladu od dece kojoj redovno drži časove borilačkih veština. Međutim, kada joj se stanje nije popravilo i nakon antibiotika, zabrinula se.

Počela je da povraća i patila je od jakih migrena, pa je na sugestiju porodice otišla na skener mozga. Ispostavilo se da u njenoj lobanji postoji masa, zbog koje su lekari bili primorani da joj iseku deo kosti sa leve strane glave kako bi ublažili pritisak na mozak.

Nataši su lekari rekli da, ukoliko se ne operiše, velika je verovatnoća da će za nedelju dana umreti, jer joj je masa pomerila mozak za devet milimetara. U retkim slučajevima sinusne infekcije mogu da se prošire na mozak i oko njega, što zahteva hitnu medicinsku intervenciju.

Svoje iskustvo Nataša je podelila sa pratiocima na TikToku.

Uklonjeni deo kosti od 14 cm trenutno se čuva posebnim uslovima u "zamrzivaču", a lekari planiraju da pokušaju da ga vrate sledećeg meseca. Ako to ne uspe, ubaciće komad metala da joj zameni kost. Nataša sada mora neprestano da nosi kacigu kako bi zaštitila mozak.

Nakon opracije, koja je bila veoma teška, morala je ponovo da nauči da govori, a više nikada neće moći da se bavi borilačim veštinama kao nekada i izvodi određene zahvate koju su predstavljali rutinu za ovu borbenu devojku.

Šta je infekcija sinusa?

Infekcija sinusa je kada se male vazdušne kese u kostima oko nosa inficiraju. Obično je izaziva virus, ali u nekim slučajevima može biti i bakterija. Simptomi uključuju bol, otok i osetljivost oko obraza, začepljen nos i visoku temperaturu. Najčešće nestanu sami od sebe za oko dve do tri nedelje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.