LAŽIRALA DA IMA RAK I PROPUTOVALA CELU EVROPU: Sada će sedeti u ZATVORU, evo i koliko! (FOTO)
Toni Standen, Foto: Profimedia

sramota

LAŽIRALA DA IMA RAK I PROPUTOVALA CELU EVROPU: Sada će sedeti u ZATVORU, evo i koliko! (FOTO)

Nažalost, ova mlada je smatrala da je odlična ideja da odglumi rak kako bi dobila ono što želi.

Objavljeno:

Jednoj mladoj ženi se učinilo da je lažiranje opake bolesti idealan način da prikupi za kratko vreme ogromnu svotu novca.

U nameri da prigrabi malo bogatsvo za sebe je i uspela i to vrlo brzo nakon što je otvorila račun na "GoFundMe". Njen cilj je zapravo bio da prikupljeni novac iskoristi za organizaciju venčanja iz snova. Međutim, prilično smo sigurni da definitivno postoji bolji način da dobijete novac od drugih, umesto da lažirate bolest.

Nažalost, ova mlada je smatrala da je odlična ideja da odglumi rak kako bi dobila ono što želi.

Psiholozi tvrde da je potrebno mnogo mentalne energije da bi se uopšte lagalo; a daleko je teže kada osoba to radi mesecima. Za Toni Standen, 29, ovo je očigledno bila samo formalnost. Ona je napravila "GoFundMe" stranicu u julu 2017. Objavila je fotografiju, a ispod nje je bilo i objašnjenje. Nije se libila da napiše da joj je ostalo samo nekoliko meseci života jer joj je dijagnostikovan rak.

Narednih meseci činila je sve što je u njenoj moći da bude ubedljiva. Tokom meseci primoravanja drugih da doniraju novac za njen cilj, prikupila je 11.000 dolara. Zbog toga je osuđena na pet meseci zatvora od strane suda za prekršaje u Česteru. Čak joj je naređeno da vrati 2.700 dolara koje joj je donirala jedna lokalna kompanija.

Što je Stenden više lažirala rak, to je ova laž sve dublje tonula. Još više uznemiruje to što njen budući muž nije imao pojma da laže. On je takođe bio žrtva u čitavom ovom poduhvatu. Džejms je bio uveren da je njegova verenica zaista smrtno bolesna. Slagala je i prijatelje i svaki put je toliko živopisno opisivala svoje iskustvo, da niko nije ni pomislio da je mogla da laže.

Toni Standen
foto: Profimedia

Stvari su se samo pogoršale za Standen kada je prkosila merama predostrožnosti, kao i svom stanju. Proputovala je celu Evropu tokom pandemije i potom tvrdila da ima COVID. Ovo je bila prekretnica za većinu i počeli su da shvataju da je blefirala. Sud za prekršaje u Česteru imao je nekoliko prilično biranih reči za njene zločine.

„Svaki član društva koji ispravno razmišlja bio bi zgrožen vašim ponašanjem. Srećom, ovaj sud ne mora često da osudi nekoga ko je pokazao toliki stepen bestidnosti, takvu pohlepu ili takvu izdaju prijateljstva kao što ste vi učinili svojim prijateljima i široj zajednici. Toliko je bio vaš nedostatak srama da ste uzimali novac od njih mnogo, mnogo meseci.”

Ono što je još više bilo šokantno je da je njen otac imao rak. Njegov prerani odlazak pre Standenovog venčanja bio je sumorni podsetnik za sve osim nje. Gošća sa njenog venčanja istakla je da je čak na njegovoj sahrani zbijala šale.

Sad je cela njena porodica sada protiv nje. Iako je očekuje pet meseci zatvora, obnova poverenja i ljubavi biće najteži deo. Toni Standenovi prijatelji i porodica nikada ranije nisu osećali takvu izdaju i gađenje, posebno od strane nekoga koga su tako duboko voleli. Pretvaranje da imate rak je verovatno jedan od najgorih, ako ne i najgori način na koji možete prevariti druge da vam daju novac. Posledice sa kojima se Standen suočava su više nego opravdane.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.