UKRALA IDENTITET SVOJOJ ĆERKI (22): To što je zatim radila NE MOŽE NI NA FILMU DA SE VIDI
Laura, Foto: Printscreen/youtube/KK & Beyond

DA LI JE MOGUĆE?

UKRALA IDENTITET SVOJOJ ĆERKI (22): To što je zatim radila NE MOŽE NI NA FILMU DA SE VIDI

Nakon što je navodno proneverila više od 25.000 dolara, Lauri sada preti petogodišnja zatvorska kazna bez uslovnog otpusta zbog prevare socijalnog osiguranja

Objavljeno:

Jedna 48- godišnja žena izjasnila se krivom zbog prevare i krađe identiteta, nakon što je dve godine provela živeći kao njena 22- godišnja otuđena ćerka. Ona je za to vreme upisala fakultet, uzela studentski kredit i dobila vozačku dozvolu.

Laura Oglsbi jepre pet godina podnela zahtev za izdavanje kartice za socijalno osiguranje na ime svoje ćerke Ešli Hejs koja je tada imala 22 godine.

Stanovnici Mautin Vjua u Misuriju verovali su da Laura ima 22 godine. Ona je za to vreme radila u biblioteci i izlazila sa momcima koji nisu znali da je ona više od dve decenije starija od njih.

Nakon što je navodno proneverila više od 25.000 dolara, Lauri sada preti petogodišnja zatvorska kazna bez uslovnog otpusta zbog prevare socijalnog osiguranja.

Kancelarija državnog tužioca saopštila je da je ona u ponedeljak priznala krivicu po jednoj tački optužbe i to za prevaru Uprave za socijalno osiguranje.

Prema sporazumu o priznavanju krivice ona mora da plati 17.521 dolar na ime restitucije.

Profesor kriminologije na Univerzitetu Nortnistern Nikos Pasas rekao je da su prevara socijalnog osiguranja i krađa identiteta česti prerkšaji, prenosi NewYork Times.

Neki roditelji aplicirali su za studentske kredite u ime svoje dece a da oni to nisu znali.

Laura je 2016. godine karticu svoje ćerke koristila i da bi dobila vozačku dozvolu, a godinu dana kasnije i za upisivanje fakulteta kako bi pogla da dobije finansijsku pomoć za studiranje.

Ona je prilikom hapšenja negirala da je Laura, međutim, na kraju je promenila priču kada su joj pokazali dokaze.

- U suštini ona je živela tim životom nekoliko godina, a sve što je uspela jeste d auništi kreditnu sposobnost svoje ćerke - rekla je inspektorka koja je radila na slučaju.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.