HIT! RUSKI "GOSPODAR PRSTENOVA": Verzija KULTNOG filma stara 30 godina ODUŠEVILA GLEDAOCE (VIDEO)
Gospodar prstenova, Foto: Printscreen/Youtube

IZ SVETA FILMA OTKRIVAMO

HIT! RUSKI "GOSPODAR PRSTENOVA": Verzija KULTNOG filma stara 30 godina ODUŠEVILA GLEDAOCE (VIDEO)

Film, koji se prikazivao na kanalu Lenjingradske televizije 1991. godine, gledaoci su mogli videti samo jedanput, jer je nakon toga uklonjen iz programa

Objavljeno:

Pre 30 godina Sovjetski Savez je prvobitno prilagodio film „Gospodar prstenova: Družina prstena“ za televiziju. Film, koji je ponovo objavljen na Jutjubu prošle sedmice, obožavaoci „Gospodara prstenova“ iz celog sveta dočekali su sa oduševljenjem.

Legendarno remek-delo britanskog pisca Džona Ronalda Rejela Tolkina „Gospodar prstenova“ privuklo je veliku pažnju kada ga je Piter Džekson 2001. godine ekranizovao. Animirani film iz 1978. godine je najstarija poznata verzija „Gospodara prstenova“, iako se smatralo da je prvi film snimljen tek 2001. godine.

Ispostavilo se da je Sovjetski Savez pre 30 godine snimio svoj prvi film „Gospodar prstenova“. Tome se posebno raduju ruski fanovi. Film, koji se prikazivao na kanalu Lenjingradske televizije 1991. godine, gledaoci su mogli videti samo jedanput, jer je nakon toga uklonjen iz programa.

Zbog malog budžeta film je sniman u veoma teškim uslovima. Andrej Tenetko, koji je igrao ulogu Aragorna, rekao je za list „Gazeta.ru“ da je ideja za snimanje pripadala režiseru Nataliji Serebrjakovoj.

„Nekim čudom smo uspeli da nađemo neke kostime i detalje. Ljudi su donosili ponešto svoje. Da, budžet je bio ograničen. Naravno, to ne liči na film, ali mi smo se trudili da ispričamo priču. Nismo se fokusirali na spoljni dizajn. U filmu sve treba da bude stvarno, inače oni neće poverovati. Relativnost je još uvek moguća u pozorištu“, rekao je Tenetko.

Uprkos ogromnim nedostacima kada je reč o kostimima i dizajnu, „Gospodar prstenova“ smatra se velikim poduhvatom Sovjetskog Saveza, a pojavom filma na Jutjubu glumci su ponovo u centru pažnje.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.